Noodweer Mexico kost zeker 80 mensen het leven

Zowel de oostkust als de westkust van Mexico werden de afgelopen dagen geteisterd door zware stormen, uitgerekend vlak voor Independance Day op maandag 16 september. Aan de oostkust hield Ingrid huis, de tweede orkaan in het Atlantische stormseizoen, en aan de westkust de tropische storm Manuel. Het noodweer  heeft tot nu toe aan 80 mensen het leven gekost. Het dodental is opgelopen, omdat tot nu toe niet bekend was hoeveel slachtoffers het noodweer had veroorzaakt in afgelegen gebieden.

De badplaats Acapulco is voor een deel met modder bedekt. Duizenden toeristen zijn gestrand en proberen er weg te komen. Nu het droog is geworden, kan de schade worden opgenomen. In Acapulco zijn plunderingen gemeld. Tienduizenden mensen zitten in opvangcentra en circa 35.000 huizen zijn beschadigd of verwoest, melden de autoriteiten. De tropische storm Manuel zwakte aanvankelijk af, maar is inmiddels uitgegroeid tot orkaan en bedreigd nu de noordelijke provincies Sonora en Baia California.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>