Tweede aswolk zorgt voor problemen in Afrika

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het zuidelijk halfrond heeft op dit moment danig te kampen met de aswolk van de Chileense vulkaan, die twee weken geleden uitbarstte. Sinds een paar dagen heeft niet alleen in Zuid-Amerika, maar ook in Australië en Nieuw-Zeeland het vliegverkeer er last van. Een vulkaanuitbarsting in Eritrea zorgt voor een aswolk boven Afrika. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, moest haar bezoek aan Addis Abeba maandagavond inkorten. Ze dreigde anders niet weg te komen, omdat  de aswolk met grote snelheid in de richting van de Ethiopische hoofdstad dreef.

 

Zondagavond barstte de vulkaan Nabro uit en spuugt sindsdien aswolken uit tot een hoogte van maar liefst 15 kilometer. Luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten geannuleerd naar Soedan, Ethiopië en Djibouti. De aswolk drijft naar verwachting richting Saoedi-Arabië. Clinton was eerder in Zambia en Tanzania en hield in Addis Abeba een toespraak voor de vertegenwoordigers van de 53 Afrikaanse lidstaten van de Afrikaanse Unie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>