Rusland boycot alle Europese groenten uit angst voor EHEC

Rusland breidt het importverbod van verse groenten uit naar heel Europa. Uit angst voor de agressieve darmbacterie EHEC verboden de Russen eerder al de invoer van groenten uit Duitsland en Spanje; nu wordt de hele Europese Unie (EU) slachtoffer van de boycot. Volgens de Russen deugen de onderzoeken niet die de EU tot nu toe heeft gedaan naar besmetting met de killerbacterie. Daarom verdenken zij nu alle groenten uit de EU. Het is nog steeds een raadsel wat de bron van de besmetting is: Duitse gezondheidsdiensten komen daar maar niet achter.

 

Tot nu toe waren komkommers verdacht, maar dat is inmiddels niet meer zeker. Het enige dat tot nu toe uit alle onderzoeken naar voren kwam, is dat de bacterie waarschijnlijk op groenten zat. Ook is het nog steeds niet duidelijk welk land de besmettingshaard is. De bacterie veroorzaakt onder meer darmbloedingen, diarree, koorts en kan leiden tot ernstige nierklachten. Inmiddels zijn in Duitsland 16 mensen overleden aan de gevolgen van EHEC en zijn er meer dan 2000 ziektegevallen geregistreerd. Volgens de Europese Commissie zijn er naast Duitsland ook gevallen bekend in Nederland, Denemarken, Zweden, Tsjechië, Oostenrijk, Frankrijk en Groot-Brittannië. In de meeste gevallen betreft het mensen die kort geleden in Duitsland zijn geweest.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>