Duitsland sluit alle kerncentrales

Duitsland sluit alle 17 kerncentrales: uiterlijk 2022 gaat de laatste dicht. Daarover werd het kabinet van Angela Merkel (CDU, CSU en FDP) het zondagnacht na twaalf uur onderhandelen op het Kanzleramt eens. Zeven reactoren van voor 1980 werden al gesloten, na de kernramp in het Japanse Fukushima: die blijven voorgoed gesloten. De minister van Milieu, Röttgen, liet weten mee dat het overgrote deel van de kerncentrales in 2021 van het net gaat en de nieuwste drie een jaar later.

 

Ook zei de minister dat het besluit onherroepelijk is. Eind vorig jaar besloot de Christen-liberale coalitie nog dat de oude centrales zeven jaar langer open zouden blijven en de nieuwere veertien jaar: tot 2036. Daarmee draaide de regering en besluit terug van haar voorganger uit 2002. Die besloot dat alle kerncentrales 2022 zouden zijn gesloten. De zwartgele coalitie van Merkel neemt dat besluit dus toch over.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>