Turken halen Syrisch gevechtsvliegtuig neer

Turkije heeft een Syrische gevechtsvliegtuig neergehaald. Dat heeft de Turkse premier Erdogan bevestigd. Turkse F-16′s haalden het toestel vandaag neer, toen dat het Turkse luchtruim schond tijdens een aanval op een grensovergang. Rebellen werden door het toestel onder vuur genomen, toen ze probeerden de grenspost in het noordwesten van Syrië te veroveren.

Het Syrische vliegtuig vloog in brand en stortte neer op Syrisch grondgebied. Sinds vrijdag zijn er gevechten aan de gang in het grensgebied in de provincie Latakia, een provincie aan de Middellandse Zee. Vandaag wordt hevig gevochten bij Kasab, een stad aan de grens met Turkije, waar veel Armeniërs wonen. De Syrische staatstelevisie meldt dat er veel slachtoffers onder de opstandelingen zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>