Jongste zoon Gaddafi gedood bij NAVO bombarement

Bij een luchtaanval van de NAVO zaterdagnacht op de woning van Gaddafi in de Libische hoofdstad Tripoli is zijn jongste zoon omgekomen: Saif-al-Arab (29). De Libische leider bleef ongedeerd. Hij was er met zijn vrouw en andere vrienden en familieleden. Ook drie van zijn kleinzoons zijn omgekomen, meldt een woordvoerder van de Libische regering. De BBC meldde dat de villa van Gaddafi volgens journalisten ernstig beschadigd is.

 

Libië ziet de luchtaanval als een poging hun leider te vermoorden. NAVO bevelhebber Charles Bouchard ontkent dat het een doelbewuste aanslag op Gaddafi was. Hij bevestigde dat de NAVO  zaterdagavond bombardementen in Tripoli uitvoerde, maar zei dat alle doelwitten militair van aard waren. De NAVO operatie moet de Libische burgerbevolking beschermen, op basis van  een resolutie van de VN. Eerder op de dag zei Gaddafi op televisie met de NAVO te willen onderhandelen en bereid te zijn tot een wapenstilstand. De rebellen en de NAVO vonden het aanbod niet geloofwaardig.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongste zoon Gaddafi gedood bij NAVO bombarement

  1. L. Sibum

    toon mijn medeleven voor de fam. ghadafi hoewel ik het niet met hun beleid en machtsvertoon eens ben. Oordelen probeer ik aan God over te laten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>