Foto Obama voor Nachtwacht haalt voorpagina’s

Een betere PR-stunt had het Rijksmuseum niet kunnen bedenken: Obama voor de Nachtwacht. Na zijn bliksembezoek aan het museum in Amsterdam stond hij voor het doek en zei tegen de verzamelde pers dat hij ‘absoluut zeker voor de meest indrukwekkende achtergrond bij een persconferentie ooit’ stond. De foto ging de hele wereld over en haalde de voorpagina van grote kranten als The New York Times, de Frankfurter Allgemeine en The Times.

Een stuk onvervalste Holland-promotie om van te smullen. Museumdirecteur Wim Pijbes zei dat het ‘geen verkeerde move was om dit hoge bezoek naar binnen te halen. Een maandagochtendje dicht, dat nemen we op de koop toe.’  Iets anders dat dicht was: snelwegen. Social Media stonden bol met de grap: ‘They closed the main roads and then I came by helicopter’ (image: klik hier). Rutte moest het in de media ontgelden met zijn Mavo-Engels en zijn ‘stone cole english’: klik hier. De vermaledijde VVD-slogan ‘In Rotterdam spreken we Nederlands’  werd vervangen in ‘In Rotterdam spreken we Engels’. Daar stonden de Backstreet Boys in Ahoy. Met alle aandacht voor de nucleaire top kwamen zij er in de media bekaaid van af.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>