President Obama niet doodgeschoten

De Twitter accounts van de Amerikaanse nieuwszender Fox News meldden dat de Amerikaanse president Barrack Obama was doodgeschoten. Dat blijkt een zieke grap van een hacker te zijn. Fox News meldde zelf dat het niet waar is en dat de president met zijn gezin de Amerikaanse nationale feestdag (Independance Day) viert.

 

In een eerder bericht meldde de account dat Obama in zijn bekken en nek was geschoten. De kaping wordt opgeëist door de hackersgroep The Script Kiddies. De tweets over de dood van de president werden geplaatst vlak na een (volgens de Telegraaf) nogal ironisch bericht van Fox News zelf: ‘We hebben weer volledige controle over ons Twitter profiel.’ Dat bericht werd geplaatst na een andere serie nep-tweets, die inmiddels zijn verwijderd. Volgens een woordvoerder van The Scritp Kiddies bestaat de groep uit voormalige leden van de hackersgroep Anonymus, die in het verleden van tal van websites heeft gehackt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>