Hackers leggen website CIA plat

Vannacht is de website van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA (Central Intelligence Agency) een aantal uren platgelegd, vermoedelijk door een cyberaanval. Een groep hackers die deze week ook brak in het computersysteem van de Amerikaanse senaat, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. De groep noemt zichzelf Lulz Secutiry en had de aanval van tevoren aangekondigd via Twitter en schreef: ‘Tango down – CIA.gov’. De aanval leek gericht op het openbare deel van de website: daarop staan geen geheime gegevens.

 

De CIA is een onderzoek begonnen naar de aanval, zei een woordvoerder. Soms valt niet te zeggen of een site gehackt is: het kan een site zijn gecrasht door teveel bezoekers tegelijkertijd. Donderdag zou de site van de CIA weer gewoon bereikbaar zijn, maar tijdens het schrijven van dit artikel blijkt dit niet het geval. De hackers zeggen ook verantwoordelijk te zijn geweest voor eerdere aanvallen op de computersystemen van Sony en Nintendo. Ze willen hiermee aantonen dat er nogal wat schort aan de internetbeveiliging van grote organisaties.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hackers leggen website CIA plat

  1. Ray

    “maar tijdens het schrijveM van dit artikel blijkt dit niet het geval.”

    Type fout in deze zin

      /   Reply  / 
  2. Erik Feenstra Auteur

    Dank; foutje is verbeterd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>