Dierenliefhebbers starten wereldwijde actie voor ebolahond

De hond van de Spaanse verpleegster die is besmet met ebola, Excalibur, moet uit voorzorg worden afgemaakt. Dat heeft een Spaanse rechter besloten. Autoriteiten zijn band dat de hond mensen met ebola kan besmetten. Dierenliefhebbers zijn het er niet mee eens en zijn met een actie gestart. Op social media verspreiden ze foto’s van hun eigen lievelingsdier met de tekst ‘SalvemosAExcalibur’ (red Excalibur).

De reddingsactie is op dit moment trending topic op Twitter, dat wordt overspoeld met foto’s van honden, katten en vogeltjes. Daarnaast hebben honderdduizenden mensen verschillende online petities ondertekend. Dierenrechtenorganisatie Animal Equality heeft kritiek op het feit dat de hond wordt opgeofferd, zonder dat er een diagnose is gesteld of in quarantaine is geplaatst. Hulpverleners menen echter dat de hond het virus mogelijk aan mensen kan overdragen en dat niet duidelijk is of quarantaine effectief werkt, hoe lang het virus in dieren kan leven en of besmette honden wel of geen symptomen van ebola vertonen. De Spaanse verpleegster is de eerste patiënt die in Europa met ebola is besmet. In een ziekenhuis in Madrid verpleegde ze een Spaanse missionaris, die ebola in West-Afrika opliep en id overleden. De verpleegkundige is net als haar man en enkele anderen in quarantaine geplaatst.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>