Internationale Dag van het Rode Kruis 2014

Donderdag 8 mei is de Internationale Dag van het Rode Kruis. Het Internationale Rode Kruis (IRC) werd opgericht in 1864 en is een wereldwijde hulpverleningsorganisatie en is met ruim 97 miljoen vrijwilligers in 186 landen de grootste humanitaire organisatie ter wereld. op de geboortedag van de oprichter van het Rode Kruis, Henri Dunant (1828-1910). Hij was de eerste winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede.

Op 8 mei worden de vrijwilligers van het Rode kruis wereldwijd in het zonnetje gezet. Thema dit jaar is ‘Together For Humanity’ (samen voor de mensheid). Het thema stipt het belang van samenwerking en partnerschappen aan, om daarbij de mensheid te helpen. Het Rode Kruis verleent noodhulp, hulp bij evenementen (in Nederland bivoorbeeld tijdens de Nijmeegse Vierdaagse), voorbereiding op rampen, EHBO, hulp bij opsporing van vermisten en verzorgt sociale activiteiten en bijzondere vakanties (in Nederland bijvoorbeeld met het vakantieschip de Henri Dunant). He tRode kruis moet het vooral hebben van vrijwillige bijdragen, donaties en legaten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>