Na varkens drijven nu rottende eenden in rivier China

Maandag zijn zo’n duizend rottende eenden uit de Nanhe-rivier gehaald, in de provincie Sichuan het zuidwesten van China. Onlangs dreven duizenden dode varkens in andere rivieren: in twee weken tijd werden meer dan 16.000 kadavers van zeugen, beren en biggen geborgen.  Een groot deel ervan dreef in een rivier die de miljoenenstad Shanghai van drinkwater voorziet. Veel Chinezen zijn dan ook bang voor de kwaliteit van het water.

De Nanhe-rivier, waar de dode eenden rond dreven, wordt niet gebruikt voor drinkwater, maar op Weibo (het Chinese Twitter) verschijnen meer en meer boze reacties, zoals:  ’Dode varkens, dode eenden? Deze soep wordt dikker en dikker’ en ‘De dode eenden (…) laten zien hoe de norm van de samenleving blijft zakken.’  Na twee weken werken zijn ongeveer alle dode varkens uit het water gevist. Waar de kadavers vandaan kwamen, is nog niet helemaal zeker. Het lijkt erop dat ze uit een aan Shanghai grenzende  provincie komen, waar veel varkensfokkerijen staan. Daar zou een virusziekte heersen die veel varkens het leven heeft gekost.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>