Icoon Flowerpower Scott McKenzie overleden

Zaterdag 18 augustus is de Amerikaanse zanger Scott McKenzie overleden in zijn huis in Los Angeles. Hij werd 73 jaar. De zanger was een icoon van de Flowerpower en werd in 1967 wereldberoemd met de hit ‘San Francisco’ (be sure to wear flowers in your hair). Hij werd in 1939 geboren in Jacksonville in de Florida en groeide op de de staat Virginia. Daar ontmoette hij John Phillips, die The Mamas and the Papas oprichtte en voor McKenzie ‘San Francisco’ schreef en produceerde.

Het was de enige hit van McKenzie en wordt beschouwd als een echt hippielied. Hij droeg het bij ieder optreden op aan de Vietnam-veteranen. In 1986 sloot hij zich aan bij The Mamas and the Papas die in een nieuwe samenstelling rondtoerden. Samen met Philips schreef hij de Beach Boy-hit ‘Kokomo’. In 1998 trok hij zich terug uit het muziekleven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>