VS en Canada eren arbeiders met Labor Day

Iedere eerste maandag in september is het Labor Day in de Verenigde Staten en Canada: ter ere van de arbeiders. De eerste vieringen zijn terug te voeren naar een parade op 5 september 1882 in New York door de Knights of Labor vakbond. Sinds 1887 is het een jaarlijkse feestdag.

Labor Day is dus heel wat anders dan de Dag van de Arbeid op 1 mei die in veel andere landen wordt gevierd, al hebben Amerikaanse vakbonden in het verleden wel geprobeerd om beide feestdagen op één dag samen te laten vallen. Veel Noord-Amerikanen beschouwen het Labor Day Weekend – het eerste weekend in september – als het einde van het zomerseizoen. Wat dat betreft heeft orkaan Harvey behoorlijk roet in het eten gegooid.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>