Veel Europese royals naar 70e verjaardag koning Zweden

IMG_20160516_111147Zaterdag 30 april viert de Zweedse koning Carl XVI Gustav zijn zeventigste verjaardag. Zo goed als alle Europese royals komen naar het feest. opvallende afwezigen: onze koning en koningin. Namens Nederland komt prinses Beatrix. Andere gekroonde staatshoofden zijn er wel: het Belgische, Noorse, Deense en Spaanse koningspaar en de prins van Monaco.

De buurlanden Denemarken en Noorwegen komen met een grote koninklijke afvaardiging. De Noorse koning Harald blijft in Oslo vanwege het helikopterongeluk gisteren voor de kust bij Bergen. De feestelijkheden begonnen op 25 april en beleven hun hoogtepunt op zaterdag de dertigste. Traditiegetrouw begint de verjaardag om 08.00 uur op het binnenplein van het koninklijk paleis, met een parade van 43 vlaggen van alle Zweedse regio’s. Daarna gaat de Zweedse koninklijke familie naar de kerk, gevolgd door een lunch met koninklijke gasten en andere vips in het paleis, een receptie met regering en parlement en een afsluitend banket.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>