Belgische vrouw overleeft vijf dagen in de Australische jungle

IMG_20160531_140241De 41-jarige Véronique Biunkens uit Brussel heeft in Australië vijf dagen in de jungle overleefd. Tijdens een wandeling in de Australische bergen verdwaalde ze en deed wat geen Australiër voor mogelijk hield. Ze overleefde vijf dagen lang zonder voedsel, bij hoge temperaturen en zware ontberingen. Naar eigen zeggen overleefde ze door yoga en ‘creatief probleemoplossend’ handelen.

Pas toen ze gered was, besefte ze ‘dat het om een verhaal op leven en dood ging, mede omdat ik toen overvallen werd door televisieploegen en omdat reddingswerkers met me op de foto wilden.’ Zelf vindt ze zich niet zo heldhaftig: ‘Ik kon gewoon water uit de stroom drinken en bleef gewoon wachten tot iemand mij zou vinden. Ik dacht dat ze me wel redelijk snel zouden vinden, als ze zouden merken dat ik weg was.’ Biunkens verblijft sinds november in een boeddhistisch rustoord in de zuidelijke deelstaat Victoria. Donderdag verdween ze en dinsdag werd ze teruggevonden bij een riviertje in de beboste bergen op zo’n 275 kilometer ten oosten van Melbourne. In eerste instantie ging de politie er van uit dat het om een Nederlandse vrouw ging.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>