Twee boten met honderden vluchtelingen gekapseisd voor Libische kust

IMG_20160531_140123Twee boten met vluchtelingen zijn donderdag gekapseisd voor de Libische kust: een boot met circa 400 mensen en eerder op de dag een met circa 50 mensen aan boord. Gevreesd wordt voor honderden doden. Meer dan honderd lichamen zijn overgebracht naar een ziekenhuis in de West-Libische stad Zuwara en er zouden nog honderden mensen worden vermist.

De kustwacht wist zo’n 200 vluchtelingen te redden nadat hun boot was gezonken. Een groot deel van hen was donderdagavond weer terug in Libië en naar een detentiecentrum voor illegale migranten in de stad Sabrantha gebracht. Dit jaar zijn al meer dan 2.400 mensen verdronken die probeerden via de Middellandse Zee naar Europa te komen. Meer dan 100.000 wisten veilig Italië te bereiken en nog eens 160.000 maakten de oversteek naar Griekenland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>