Zo’n 2000 vluchtelingen opgesloten in stadion op Kos

kleine_kaartOp het Griekse eiland Kos heeft de oproerpolitie zo’n 2.000 vluchtelingen (met name Syriërs en Afghanen) opgesloten in een stadion, met als doel hierdoor de orde op het eiland te herstellen. Dinsdag braken er gevechten uit tussen vluchtelingen. De hulporganisatie Artsen zonder Grenzen is er niet over te spreken: ‘We hebben het hier over moeders met kinderen en ouderen. Ze zitten opgesloten nadat ze lang in de volle zon hebben doorgebracht’, zei een woordvoerster.

Volgens Artsen zonder Grenzen zijn veel vluchtelingen flauwgevallen door de hitte en kreeg een persoon een epileptische aanval. Het Griekse eiland is anderhalf keer zo groot als Texel en ligt vlak voor de kust van Turkije. Naar schatting zijn er op dit moment 7.000 vluchtelingen en daar komen er iedere dag 600 tot 800 bij. De burgemeester van het eiland zei op de Griekse televisie bang te zijn dat de situatie uit de hand loopt en hoopt dat er snel internationale hulp komt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>