68 illegalen op ferry Hoek van Holland-Harwich

Op de ferry ‘Hollandica’ van de Stenau Line die heen en weer vaart tussen Hoek van Holland en Harwich, zijn in de Britse havenplaats 68 illegalen gevonden. Ze zaten verstopt in vier Poolse vrachtwagens die donderdagavond in Harwich aankwamen. Waarschijnlijk zaten ze zeker acht uur in de vrachtwagens opgesloten, maar iedereen lijkt ongedeerd.

De vluchtelingen werden bij een routinecontrole ontdekt. Het zijn 35 Afghanen, 22 Chinezen, 10 Vietnamezen en een Rus. Onder hen waren 15 kinderen en twee zwangere vrouwen. De chauffeurs van de Poolse vrachtwagens zijn aangehouden. Zij worden ervan verdacht de immigranten aan boord van de ferry te hebben gesmokkeld. Hoe dat in Hoek van Holland kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Stenau Line ‘voldoet als een van de weinige aan de hoogste standaard wat betreft beveiliging’, aldus een woordvoerder. Als vluchtelingen officiële papieren bij zich hebben, kunnen ze een asiel aanvragen, zo niet, dan moeten ze linea recta terug naar huis, aldus de Britse immigratiedienst.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>