Vluchtelingenschip op drift voor kust Kreta

IMG_20160531_140123Voor de zuidkust van het Griekse eiland Kreta is een vrachtschip op drift geraakt met daarop mogelijk 500 tot 700 vluchtelingen. Het schip kwam door motorpech in de problemen. De Grieken zijn bezig met een reddingsoperatie, maar de harde wind maakt het moeilijk. Er zijn vijf boten onderweg, waaronder een fregat van de marine, om opvarenden aan boord te nemen.

Het 77 meter lange vrachtschip vaart onder de vlag van Kiribati, een eilandengroep ten noordoosten van Australië. Vermoedelijk was het vanuit Noord-Afrika vertrokken en naar Italië onderweg. Update: het schip is veilig in Kreta aangekomen. Dit jaar zijn al mee dan 150.000 bootvluchtelingen in Italië aangekomen, velen op het Italiaanse eilandje Lampedusa voor de Tunesische kust. Veel vluchtelingen komen uit Syrië en Eritrea en proberen via Italië de Europese Unie binnen te komen. 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>