Cruiseschip redt bootvluchtelingen Cyprus

IMG_20160531_140123Donderdag werden bijna 350 bootvluchtelingen voor de kust van Cyprus uit de Middellandse Zee gered door een cruiseschip. Daarna weigerden de vluchtelingen – voornamelijk Syriërs – op Cyprus van boord te gaan. Ze wilden dat het schip hen naar Italië brengt. De Cypriotische autoriteiten vroegen het cruiseschip donderdag te helpen. De vluchtelingen zonden een noodsignaal uit vanwege het slechte weer.

De directeur van de rederij reageerde radeloos: ‘We hebben ons uiterste best gedaan om deze mensen te redden en hem eten en hulp geboden. Nu willen ze ons bedrijf vernietigen.’ Hij spreekt over duizenden euro’s schade. Op Cyprus waren 750 passagiers van boord gegaan van het cruiseschip, dat na ene korte stop in Limasol verder zou varen naar Israël. Vrijdag aan het eind van de ochtend wist de Cypriotische politie de weigeraars over te halen het schip te verlaten. Door de vele conflicten in het Midden-Oosten en Afrika is het aantal bootvluchtelingen dit jaar schrikbarend toegenomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>