Oostenrijker misbruikt eigen dochters 41 jaar lang

Oostenrijk is opnieuw opgeschrikt door een ernstige incestzaak. Een inmiddels 80-jarige man zou van 1970 tot 2011 stelselmatig zijn twee dochters misbruikt en mishandeld hebben. Dat werd donderdag door de Sicherheitsdirektion Oberösterreich bekendgemaakt. De man woonde met zijn vrouw en beide dochters (die nu 53 en 45 zijn) in een huis in Braunau am Inn. Daar moesten ze in de keuken om een houten bank slapen.

Hij dreigde ze te vermoorden als ze naar de politie gingen. Zijn echtgenote overleed in 2008; ook zij zou zijn mishandeld door de man. De zaak kwam aan het licht toen de jongste dochter in mei terugvocht bij een nieuwe verkrachting. De vader kwam daarbij ten val en de dochters konden vluchten. De 2400 bewoners van het stadje wisten van niks. De burgemeester reageerde geschokt en zei dat ‘als iemand ervan geweten had, hij of zij zeker alarm had geslagen.’ De zaak doet sterk denken aan die van Josef Fritzl, de Oostenrijker die zijn dochter 24 jaar lang in een kelder gevangen hield en meerdere kinderen bij haar verwekte. Die zaak kwam in 2008 aan het licht. Fritzl werd tot levenslang veroordeeld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>