Genante vertoning Joegoslavië tribunaal

De Bosnisch-Servische oud-generaal Ratko Mladic is op zijn tweede zittingsdag uit de rechtszaal van het Joegoslavië tribunaal verwijderd, na herhaaldelijke waarschuwingen van rechtbankvoorzitter Alphons Orie. Mladic schold en schreeuwde, maakte gebaren naar de publieke tribune, wilde zijn petje ophouden en onderbrak rechter Orie voortdurend. De oud-generaal moest voor het tribunaal verschijnen om te verklaren of hij zich schuldig of onschuldig acht aan de aanklachten.

 

Mladic wordt onder meer verdacht van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden. Hij had van tevoren al aangegeven niet aan de zitting mee te weken, omdat hij niet verder wilde gaan met de acvocaat die het tribunaal tijdelijk had toegewezen en wilde wachten op twee nieuwe advocaten. Na een schorsing, waarin Mladic uit de rechtszaal werd geleid, las rechter orie de aanklachten voor. Bij elk punt zei hij dat de rechtbank ervan uitgaat dat Mladic zichzelf onschuldig acht. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak tegen Mladic verdergaat.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Genante vertoning Joegoslavië tribunaal

  1. Max

    Hoe zit dat met de massakers aan Serviers van voor de tijd van Srebrenica? Hoeveel Servische dorpen zijn er vernietigd en hoeveel Serviërs hebben hierbij het leven gelaten? 
    Geschiedenis begint niet met Srebrenica, hoor. Het Tribunaal in Den Haag is geen rechtbank, het is slechts een instrument van het Amerikaanse buitenlands beleid. Hun spel is niet de rechter, maar slechts te vernederen de Serviërs te vertellen wie er de baas.Heel die Joegoslavie toestand kan je gewoon omkeren, de misdadigers zaten in Brussel, Washington,Bon,Istambul,enz…. NIET in Belgrado.Ik denk dat het lang niet zo zwart/wit getekende situatie is als ons continue door de media is en wordt verteld.  Illegale oorlogen gevoerd hebben of voeren en de conventie van Geneve stelselmatig aan hun haar lapten of nog steeds lappen door hun verboden inzet van fosfor op de burgerbevoking, het gebruik van uranium granaten op burgers en allerhande gruwelijke wapens op weerloze burgerbevolkingen.De Afrikaanse Unie heeft onlangs aangekondigd dat Gadaffi niet door hen zal worden uitgeleverd aan het Internationaal Strafhof omdat het Internationale Strafhof eenzijdig opereert. Daar hebben ze gelijk in. Het Internationaal Strafhof dient er voor om misdrijven door westerse regeringen te negeren en burgers uit politiek minder sterke landen te intimideren en te vervolgen . 

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>