Schipbreuk Middellandse Zee eist zeker 150 doden

Bij de kunst van Tunesië zijn de lichamen aangespoeld van 150 Afrikaanse vluchtelingen. Dat heeft de VN bekendgemaakt. Donderdag waren er 200 tot 250  opvarenden als vermist gemeld, nadat een konvooi schepen op de Middellandse Zee in de problemen was gekomen. De Tunesische kustwacht wist 570 mensen te redden, maar veel anderen verdronken toen er paniek ontstond onder de opvarenden tijdens de reddingsactie. In het gedrang om van boord te komen, vielen veel opvarenden in de op die plek erg ruwe zee.

 

De vluchtelingen zaten op schepen die ze illegaal naar Europa wilde brengen en waren vertrokken uit Libië. De problemen ontstonden 20 kilometer uit de kust van Tunesië, bij de eilandengroep Kerkennah, op ongeveer honderd kilometer afstand van het Italiaanse eiland Lampedusa. Veel Noord-Afrikanen proberen naar Europa te vluchten voor het geweld in Tunesië en Libië. Lampedusa is het dichtstbijzijnde stukje Europa en daardoor voor tienduizenden vluchtelingen de toegangspoort erheen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>