Mladic heeft weinig op met Strafhof

Vrijdagochtend werd Ratko Mladic voorgeleid aan het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag (zie foto). Net als de andere ‘grote vissen’ Milosvic en Karadzic eerder lieten zien, lijkt ‘de beul van Bosnië’ weinig op te hebben met het Internationale Strafhof. In het begin oogde hij vermoeid, maar gaandeweg toonde hij zich strijdbaar. Hij regeerde fel toen de aanklacht zou worden voorgelezen: die wilde hij helemaal niet horen. De rechter besloot daarop een uittreksel voor te lezen: ook daarbij oogde de ex-generaal allesbehalve broos en breekbaar.

 

Hij schudde af en toe ‘nee’, lachte smalend en noemde de aanklachten na afloop ‘monsterlijk. Ik heb nog nooit zoiets gehoord; ik snap niet dat dit zo wordt gesteld.’ Volgens de procedure moest hij na het voorlezen van de aanklacht zegen of hij schuldig of onschuldig is. Daarvoor heeft de verdachte dertig dagen de tijd om na te denken. Mladic vroeg meer tijd, maar de voorzitter van het tribunaal, Alfons Orie, ging daar niet op in: 4 juli gaat het proces verder. Er is verwarring over zijn gezondheid, waarop Mladic zelf een paar keer wees. ‘Maar als hij echt kanker zou hebben, zouden de advocaten in Servië dat ongetwijfeld gebruikt om hem in Servië te kunnen houden’, aldus de reporter van de NOS. Mladic kreeg de gelegenheid om in een besloten zitting iets over zijn gezondheid te zeggen.  Rechter Orie stemde daarin toe: ‘Zijn medisch dossier is niet van belang voor het publiek.’ Even liet Mladic zijn minachting vallen en bedankte de rechter met een applausje.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Mladic heeft weinig op met Strafhof

  1. Max

    Mladic heeft zich verzet tegen de islamtische wandaden in zijn land. Helaas stonden westerse politici aan de kant van de oprukkende islam (Arabisch oliegeld begint steeds zwaarder door te wegen) en is Kosovo inmiddels veroverd door de imperialistische islam en gezuiverd van ongelovigen.”Moslimbeest” (bijnaam die niet ik heb verzonnen) Naser Oric en zijn troepen (aangevuld met mujahedin en Al Qaeda moslims afkomstig van buiten Europa) zijn afschuwelijk losgegaan op Servische kinderen, vrouwen en mannen. Allemaal burgers. Ze werden verkracht, gemarteld en vermoord. Westerse politici keken even de andere kant op. Clinton besloot Servië te gaan bombarderen, de verrader. Het Joegoslavië tribunaal heeft Naser Oric veroordeeld tot slechts 2 jaar cel en de beul is inmiddels weer vrij.Mensen trappen massaal in de anti-Servische en pro-islamitische propaganda.Mladic wordt door zeer veel Serviërs gezien als een bevrijder en een oorlogsheld. Het is niet voor niets dat Servië hem altijd is blijven steunen.Als je land langzamerhand wordt opgeslokt door de islam, dan heb je het recht om je eigen volk te verdedigen. Het is een schande als je cultuur om zeep wordt geholpen.

      /   Reply  / 
  2. johan

    Max, het gaat alleen om macht.

    We hebben allemaal kunnen zien wie zich misdragen hebben en hoe het begonnen is.

    De criminelen kregen de overhand.

    Nu is het hun beurt om te betalen.

    Geloof heeft hier niets mee te maken, die wordt alleen misbruikt.

      /   Reply  / 
  3. Mens

    Misbruik van godsdienst door machthebbers, niks nieuws

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>