Australische zoektocht in Indische Oceaan naar MH370 levert tot nu toe niets op

De Australische zoektocht naar vlucht MH370 heeft in de Indische Oceaan tot nu toe alleen maar een oud scheepswrak opgeleverd. Van de Boeing 777 van Malaysian Airlines, dat in maart 2014 spoorloos verdween, is helemaal niets gevonden door het onderzoeksteam uit Australië. Het toestel was op 8 maart met 239 mensen aan boord op weg van Kuala Lumpur naar Peking toen het ineens van de radar verdween.

Australische schepen hebben tot nu toe tweederde van het zoekgebied in de oceaan afgezocht. Naar verwachting hebben zij medio dit jaar het gehele gebied van 120.000 vierkante kilometer afgezocht. De enige concrete vondst waren wrakstukken die aanspoelden bij het eiland Réunion. Het door de Australiërs gespotte scheepswrak is een schip uit de 19e eeuw. Het werd op 19 december gevonden op de bodem van de oceaan, op 3,7 kilometer diepte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>