World Television Day 2012

Televisie is de ‘guide and gateway to the world’. Daarom verklaarden de Verenigde Naties in 1996 dat er een speciale dag moest komen ter ere van televisie en de impact op het leven van miljoenen mensen. Sindsdien is het op 21 november ieder jaar World Television Day. Niet om het apparaat te eren, maar wel de filosofie waarvoor het kijkkastje staat. Ook niet om favoriete tv-programma’s en komedies te promoten, maar wel de informatie die via het apparaat de wereld ingaat. Televisie is universeel en nieuwszenders kunnen snel reageren op actueel wereldnieuws, bij rampen en conflicten.

 

 

Een ander belangrijk voordeel van televisie is de kijk op de wereld. Niemand kan de hele wereld afreizen, maar via het beeldscherm kunnen we vanuit de luie stoel kennismaken met andere plekken en culturen. We kunnen inspirerende verhalen horen zoals we dat honderd jaar geleden niet konden. Televisie kan begrip voor elkaar kweken en tolerantie bevorderen, vooroordelen wegnemen, helpen bij meningsvorming. Omdat het landen over de hele wereld met elkaar verbindt, kan het beeldscherm een bijdrage leveren aan wereldwijde democratie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>