Tsjechië wint honderdste Davis Cup

Tsjechië heeft de honderdste editie van de Davis Cup gewonnen. De Tsjechische tennissers wonnen voor eigen publiek in Praag de finale tegen Spanje met 3-2. Nog nooit won in één jaar tijd één land de Davis Cup, de Fed Cup en de Hopman Cup. Daarnaast haalde de 33-jarige Radek Steánek de recordboeken: nooit eerder in een eeuw Davis Cup geschiedenis won een dertiger de beslissende partij.

 

 

De Davis Cup is een internationaal landentoernooi voor heren enkel- en dubbelspel tennis. Meer dan 130 landen doen er elk jaar aan mee. Het toernooi werd sinds 1990 gehouden onder de naam ‘International Lawn Tennis Challenge’, maar na de dood van de grondlegger Davis Dwight in 1945 werd het naar hem vernoemd. De tegenhanger bij de dames is de Fed Cup, dat sinds 1963 wordt gehouden. De Hopman Cup is een internationaal landentoernooi voor gemengde tennisteams enkel- en dubbelspel, dat sinds 1989 wordt gehouden in Perth.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>