Zeven miljard mensen op aarde

IMG_20160517_104135Het raakt vol op aarde. Demografen zijn er niet zeker van wanneer de zeven miljardste bewoner exact geboren wordt, maar de Verenigde naties gebruikt maandag 31 oktober 2011 als symbolische datum om dit feit te ‘vieren’. Of te betreuren: de overbevolking is een bedreiging voor de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Het feit wordt dan ook niet gevierd, zoals bij eerdere mijlpalen in 1999 (zes miljard) en 1987 (vijf miljard).

Ook wordt er vandaag geen ‘officiële’ baby worden aangewezen, zoals wel gebeurde bij de vijf- en zes miljardste. Wel heeft de VN berekend dat de zeven miljardste baby in India moet zijn geboren, een land dat met 1,2 miljard inwoners hard op weg is het overbevolkte China in te halen. Overigens kozen meerdere landen hun zeven miljardste geborene, zoals Rusland en de Filippijnen. Wereldwijd worden er iedere dag 380.000 baby’s geboren: 255 per minuut (waarvan 51 in India). De VN verwacht de top in 2050 (9,2 miljard mensen); daarna zou de wereldbevolking voor het eerst gaan afnemen. Het eerste miljard werd pas in 1806 bereikt, maar daarna ging het steeds sneller.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>