Columbo acteur Peter Falk overleden

De Amerikaanse acteur Peter Falk is in de nacht van 23 juni in zijn huis in Beverly Hills overleden. Hij werd 83 jaar. Falk werd wereldberoemd als inspecteur in de detectiveserie Columbo, de verstrooide ogende speurneus in zijn sjofele regenjas. Peter Falk speelde de rol van 1968 tot eind 2003 en won er vier Emmy’s en een Golden Globe mee. Hij speelde ook in een aantal speelfilms en kreeg tweemaal een Oscarnominatie: voor rollen in de films ‘Murder Inc.’ en ‘Pocketgul of Miracles’.

 

Peter Falk werd in New York geboren; zijn vader was Pools en zijn moeder Russisch. Op zijn derde werd zijn rechteroog verwijderd vanwege een retinoblastoom  (een oogtumor dat nogal eens bij heel jonge kinderen voorkomt): hij droeg zijn hele leven een glazen oog. Falk leed al geruime tijd aan de ziekte van Alzheimer. Hij laat zijn vrouw Shera en twee dochters uit een eerder huwelijk achter.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>