Laatste ruimtewandeling vanuit spaceshuttle

Astronauten van de spaceshuttle Endeavour hebben in een ruim zeven uur durende ruimtewandeling de laatste hand gelegd aan het internationale ruimtestation ISS:  de laatste ruimtewandeling vanuit een spaceshuttle. Na deze missie blijft de Endeavour aan de grond. In juni staat nog één vlucht van  spaceshuttle Atlantis naar de ISS gepland. Daarna vliegen alleen de Russen nog op en naar het ruimtestation. Het ruimtestation kan nog zeker tien jaar mee.

 

De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers vertrekt half juni mogelijk naar het ISS. Hij staat reserve voor de Japanse astronaut Satoshi Furukawa, een van de bemanningsleden die in een Russische Sojoez worden gelanceerd. De kans is klein, maar toch moet Kuipers zich de komende weken aan strikte regels houden en meedoen met alle activiteiten van de prime crew. Hij was in 2004 de eerste Nederlander aan boord van het zwevende ruimtelab. Die missie duurde tien dagen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>