Ex-vrouw Dutroux niet welkom in Frankrijk

Als Michèle Martin, de ex-vrouw van de Belgische kindermoordenaar, wordt vrijgelaten, is zij niet welkom in Frankrijk. De Franse minister van Justitie Michel Mercier heeft gezegd niet in te zullen gaan op een verzoek van België om haar op te vangen. Dat besluit is nog niet officieel, want de aanvraag van de Belgen ligt nog niet op de burelen van het Franse ministerie van Justitie. Een afwijzing van de Fransen houdt in dat Martin voorlopig in eigen land vast blijft zitten.

 

Maandag besloot de rechtbank van Mons (Bergen) dat Martin vervroegd kan worden vrijgelaten. Ze werd in 2004 veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf, maar zit al vast sinds 1994. Ze is veroordeeld voor medeplichtigheid aan de gruweldaden van Marc Dutroux. In de jaren ’90 ontvoerde, verkrachtte en vermoordde hij een aantal meisjes: zijn toenmalige vrouw wist ervan, maar ondernam niets. Martin wil na haar vrijlating intrek nemen in een Frans klooster: dat gaf eerder al aan dat ze welkom is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>