Playboy-zakenman Gunther Sachs pleegt zelfmoord

De Duitse jetset legende Gunther Sachs heeft zaterdag 7 mei zelfmoord gepleegd in zijn chalet in het Zwitserse Gstaad.  Dat melden Duitse media. Hij werd 78 jaar. De Zwitserse politie bevestigde dat hij zich door het hoofd heeft geschoten. Hij was fotograaf, zakenman en kunstverzamelaar, maar bovenal playboy: de man waarop vrouwen dol waren en van wie hij zelf ook hield. Bepaalde Duitse media zagen hem als ‘de eeuwige playboy die zichzelf liever als een kunstenaar zag’. Zijn kunstwerken werden in talrijke tentoonstellingen getoond. Daarnaast bouwde hij een keten van modeboetieks op en stichtte een Astrologie Instituut.

 

Gunther Sachs werd in 1932 geboren op kasteel Mainberg bij Schweinfurt in Duitsland. Hij stamt uit de rijke ondernemersfamilie Sachs, maar werd in Zwitserland opgevoed door zijn moeder Eleonore von Opel. In 1976 werd hij Zwitsers staatsburger.  Dankzij zijn rijke ouders hoefde hij niet te werken: zijn grootvader was Adam Opel, de grondlegger van de grote Duitse autofirma. Sachs maakte naam als fotograaf van vrouwen en surrealistische afbeeldingen en maakte documentaires. In de jaren ’60 en ’70 werd hij bekend als dandy. Hij ontdekte het onbekende Franse vissersdorp Saint Tropez, nu een mondaine badplaats. Tussen 1966 en 1969 was hij getrouwd met de Franse filmster Brigitte Bardot; daarvoor had hij een relatie met de voormalige koningin van Iran, Soraya Esfandiary. Sinds 1969 was hij getrouwd met het Zweedse model Mirja Larsson. Hij laat drie zonen na: Rolf uit zijn eerste huwelijk met Anne-Marie Faure, voordat zij stierf na een auto-ongeluk. Uit zijn laatste huwelijk kwamen twee zonen: Christian Gunnar en Claus Alexander.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>