Webby Award voor Achterhuis Online

De website van het Amsterdamse Achterhuis (zie foto) heeft de belangrijkste internetprijs ter wereld gewonnen. De Nederlandse website Het Achterhuis Online won de Webby Award gewonnen voor Best Cultural Institutions. Dat maakte The International Academy of Digital Arts and Sciences dinsdag bekend. Saillant detail: de Anne Frank Stichting is vandaag precies 51 jaar geleden opgericht, aldus Ita Amahorseija, IT- programmamanager van de stichting.

Vandaag is het ook Nationale Dodenherdenking: dat geeft de prijs nóg een symbolische meerwaarde. Het Achterhuis Online biedt bezoekers een virtuele rondleiding door het pand aan de Prinsengracht 362 in Amsterdam: het onderduikadres van Anne Frank en haar familie in de tweede Wereldoorlog. In een jaar tijd trok de website 800.000 bezoekers. Op 13 juni worden de prijzen (voor de 16e keer) uitgereikt in New York.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>