VN: dreigende hongersnood ‘ergste humanitaire ramp sinds Tweede Wereldoorlog’

IMG_20160517_104135De Verenigde Naties (VN) waarschuwen dat de wereld aan de vooravond van de ergste humanitaire ramp staat sinds het eind van de Tweede Wereldoorlog, toen de VN werd opgericht ( in 1945). Dat schreef de hoogste VN-voorman voor humanitaire kwesties, Stephen O’Brian, vrijdag aan Veiligheidsraad. Meer dan twintig miljoen mensen dreigen om te komen van de honger.

Extreme droogte en militaire conflicten zijn de belangrijkste oorzaken voor de dreigende hongersnood. Er is direct geld nodig om hulp te verlenen in Jemen, Zuid-Sudan, Somalië en het noordoosten van Nigeria: voor juli 4,4 miljard dollar, aldus O’Brian. Hij zei in de VN-Veiligheidsraad dat er wereldwijd een gecoördineerde actie moet starten. Het Nederlandse kabinet heeft twee miljoen euro vrijgemaakt voor hulp aan deze gebieden. Deze week is Giro555 voor het publiek opengesteld om geld in te zamelen. Daar kwam binnen een paar dagen al meer dan 5 miljoen euro binnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>