TUI en Corendon halen ruim 1.600 toeristen in Gambia terug naar Nederland

IMG_20160829_104611De reisorganisaties TUI en Corendon halen ruim 1.600 mensen terug naar Nederland die zich op dit moment in Gambia bevinden. TUI brengt de komende dagen geen nieuwe vakantiegangers naar het land. De mensen worden woensdag en donderdag opgehaald, als de situatie op het vliegveld van Banjul dat toelaat. Volgens de directeur van Corendon zou de luchthaven zijn gesloten. Corendon denkt vier vliegtuigen nodig te hebben om iedereen mee te nemen.

De nu zog zittende president Jammeh heeft vandaag de noodtoestand afgekondigd, twee dagen voor hij de macht moet overdragen. Na verkiezingen op 1 december is het onrustig in Gambia, omdat Jammeh verloor van Adama Barrow, maar weigert om op te stappen. Barrow is naar Dakar in buurland Senegal vertrokken; waarom is niet duidelijk. Jammeh is de tweede president van hGambia sinds het land in 1965 onafhankelijk werd. Hij kwam in 1994 aan de macht na een staatsgreep. Zijn regering zou opponenten martelen en vermoorden. Nigeria en een aantal andere West-Afrikaanse landen bereiden een militaire interventie voor. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt mensen af naar Gambia af te reizen en heeft het reisadvies aangescherpt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>