Mogelijk arrestatiebevel tegen Gaddafi

Mogelijk komt er een arrestatiebevel tegen de Libische leider Gaddafi. Maandagmiddag maken  de rechters van het Internationale Strafhof (ICC) in Den Haag dat bekend. Hoofdaanklager Luis Moreno Ocampo had in mei arrestatiebevelen aangevraagd tegen Gaddafi, zijn zoon Saif al-Islam en zijn zwager Abdullah al-Senussi, hoofd van de Libische militaire inlichtingendienst.

 

Ocampo verdenkt het drietal van het organiseren van onwettige aanvallen op burgers: ze zouden een hoofdrol hebben gespeeld bij het bloedig neerslaan van de opstand tegen het bewind. Ocampo zegt bewijzen in handen te hebben dat Gaddafi persoonlijk opdracht heeft gegeven om met scherp op betogers en begrafenisoptochten te schieten. Ook zouden ze scherpschutters hebben opgedragen mensen te bescheten die een moskee verlieten.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mogelijk arrestatiebevel tegen Gaddafi

  1. Max

    De echte schurken zitten in Washington,Parijs en Londen en niet in Tripoli, het zijn zij die meer dan een miljoen(Irak, Afganistan)doden op hun geweten hebben en niet Khaddafi. Libië was voor deze criminele aanval van de landbarbaren uit Benghazi en de luchtpiraten van de Navo een welvarend land die enorm geïnvesteerd heeft in eigen land en was ook de grootste investeerder in Afrika.Het stond op de 56ste plaats in de wereldranglijst van de menselijke ontwikkeling, het land had weinig of geen schulden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>