Rubriek: rampen

desasters

Mega brand Filipijnen maakt ruim 4000 mensen dakloos

Een grote brand in de Filipijnen heeft in twee dagen tijd meer dan 4.000 mensen dakloos gemaakt. De brand vond plaats in een buitenwijk in de Mandaluyong, een stad op het hoofdeiland Luzon die samen met zestien andere steden de National Capital Region vormt, ook wel Metro Manilla genoemd. Door een sterke wind kon het

Lees verder...

Helikoptercrash in Nieuw-Zeeland: zeven doden

In Nieuw-Zeeland is een helikopter met zeven mensen aan boord neergestort op een gletsjer.  Geen van de inzittenden – de piloot en zes toeristen – overleefde de crash. Volgens de politie zijn het vier Britse en twee Australische toeristen. Het ongeluk gebeurde bij de Fox Gletsjer, in het nationaal park Westland aan de westkust van het

Lees verder...

Nog 25 mensen vermist na damdoorbraak Brazilië

In het zuidoosten van Brazilië, zo’n 250 kilometer ten noorden van Rio de Janeiro, zijn donderdag twee dammen doorgebroken, die vervuild slib moesten tegenhouden. De dammen maakten onderdeel uit van een ijzerertsmijn. Er kwam zo’n 62 miljard liter bruinrode modder vrij. Het dorp Bento Rodrigues, zo’n 7 kilometer verderop, werd binnen korte tijd volledig door de

Lees verder...

Britse inlichtingendiensten onderschepten verdachte gesprekken voor crash in Sinaï

Britse inlichtingendiensten hebben voor de crash van het Russische vliegtuig in de Sinaïwoestijn verdachte gesprekken opgevangen tussen moslimextremisten. Op grond daarvan vermoeden de Britten dat iemand kort voor vertrek van het toestel van Sharm-el-Sheikh een bom in de laadruimte van het vliegtuig plaatste.

Lees verder...

Rusland: theorieën oorzaak vliegtuigcrash nu nog ‘speculaties’

Rusland maant tot voorzichtigheid over de oorzaak van het neerstorten van een Russisch passagiersvliegtuig in de Sinaïwoestijn. Theorieën over de oorzaak zijn in deze fase van het onderzoek ‘speculaties’ en kunnen alleen uit onderzoek blijken, aldus een woordvoerder van het Kremlin. Hij reageerde op Britse en Amerikaanse autoriteiten die woensdag suggereerden dat er mogelijk een

Lees verder...

Vliegtuigcrash in Zuid-Soedan: tientallen doden

In Zuid-Soedan is woensdag een vrachtvliegtuig neergestort. Daarbij zijn zeker 41 mensen om het leven gekomen, zowel inzittenden als mensen op de grond. Het toestel van het type Antonov had een Russische bemanning, maar het is nog niet bekend of het van een Russische luchtvaartmaatschappij is. Ook is niet duidelijk hoeveel mensen er aan boord waren.

Lees verder...

‘Stemmen gehoord’ uit neergestort Russisch vliegtuig in de Sinaï-woestijn

Zaterdagochtend stortte een Russisch passagiersvliegtuig neer in de Egyptische Sinaï-woestijn, met 224 mensen aan boord. Een reddingsteam en 45 ambulances zijn naar de rampplek gestuurd. De kans dat iemand de crash zou hebben overleefd, leek klein, maar reddingswerkers hebben stemmen gehoord van passagiers die in een deel van het neergestorte toestel opgesloten zitten.

Lees verder...

Russisch passagiersvliegtuig neergestort in Sinaïwoestijn in Egypte

In de Sinaïwoestijn in Egypte is vanochtend een Russisch passagiersvliegtuig neergestort. Aan boord van de Airbus A3221 van de Russische maatschappij Kogalimavia zaten 224 mensen: 217 passagiers en zeven bemanningsleden. Het zouden allemaal Russen zijn, onder wie veel Russische toeristen. Er zijn geen aanwijzingen dat het toestel is neergeschoten.

Lees verder...

Zeker 25 doden bij brand nachtclub Boekarest

In een nachtclub in de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn vrijdagavond bij een ontploffing en een brand zeker 27 mensen om het leven gekomen en 184 mensen gewond geraakt, van wie er 164 in het ziekenhuis liggen. De Roemeense onderminister van Binnenlandse Zaken zei te vrezen dat het dodental nog zal oplopen.

Lees verder...

Opnieuw vluchtelingenboten omgeslagen in Egeïsche Zee

In de Egeïsche Zee tussen Turkije en Griekenland zijn opnieuw boten vol vluchtelingen omgeslagen. In de nacht van donderdag op vrijdag verdronken zeker 22 mensen, onder wie negen kinderen. De Griekse kustwacht meldde een bootramp bij het eiland Kalymnos. Een boot met bijna 150 mensen aan boord sloeg om.

Lees verder...

Griekse vissers en kustwacht redden 242 drenkelingen bij Lesbos

Bij het Griekse eiland Lesbos, voor de kust van Turkije, is woensdag een houten boot met vluchtelingen gekapseisd. Griekse vissers en leden van de kustwacht hebben 242 drenkelingen gered. De reddingsactie ging tot diep in de nacht door. Veel geredde vrouwen en kinderen moesten met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis op Lesbos.

Lees verder...

Dodental drama Mekka bijna driemaal zoveel als Saoedi Arabië meldde

Het aantal mensen dat is omgekomen bij de ramp tijdens de hadj bij Mekka, lag volgens de Saoedische autoriteiten op circa 769. Later kwamen functionarissen van verschillende landen die zijn betrokken bij de  afwikkeling van de ramp op 1.100. Nu komt het persbureau AP na een eigen telling op zeker 2.121 doden: bijna drie maal zoveel als de

Lees verder...

Zeker negen doden bij brand in woonwagenkamp Ierland

Bij een brand in een woonwagenkamp in Carrickmines, even buiten de Ierse hoofdstad Dublin, zijn zeker negen mensen om het leven gekomen. De slachtoffers – onder wie vijf kinderen – zouden uit twee gezinnen komen. Daarnaast zijn twee volwassenen en twee kinderen met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder...