Rubriek: rampen

desasters

Acht vrachtwagens met wrakstukken MH17 in Nederland

De eerste twee konvooien van elk vier vrachtwagens met wrakstukken van de boven oost-Oekraïne neergehaalde vlucht MH17 zijn in Nederland aangekomen. Het eerste passeerde vannacht de grens bij Oldenzaal, het tweede vanmorgen rond acht uur. De Duitse politie begeleidde de konvooien tot aan de grens. Daar nam de Nederlandse politie het over.

Lees verder...

Eerste wrakstukken MH17 dinsdag in Gilze-Rijen

Dinsdag 9 december komen de eerste vrachtwagens met wrakstukken van de MH17 aan op luchtmachtbasis Gilze-Rijen. De vrachtwagens worden om 14.00 uur verwacht. Nabestaande mogen daarbij aanwezig zijn op de vliegbasis. Omdat vrachtwagens op zondag tot 22.00 uur in Duitsland niet de weg op mogen, stond het transport zondag stil bij Görlitz aan de Pools-Duitse grens.

Lees verder...

Vissersboot gezonken in Beringzee

In de Beringzee, tussen Alaska en het oosten van Siberië, is een Zuid-Koreaanse vissersboot met 60 mensen aan bemanningsleden gezonken. Er worden 52 mensen vermist. Zeker één opvarende is om het leven gekomen en zeven mensen werden gered. Aan boord waren 35 Indonesiërs, 13 Filipijnen, 11 Zuid-Koreanen en 1 Rus.

Lees verder...

Historisch scheepswrak met 500 lichamen aan boord voor kust Nieuw-Zeeland

Voor de kust van Nieuw-Zeeland is een historisch scheepswrak gevonden dat 112 jaar geleden is gezonken. Aan boord van de SS Ventnor lagen doodskisten met de lichamen van 499 overleden Chinese mijnwerkers. Zij hadden in Nieuw-Zeeland naar goud gezocht en zouden na hun dood naar hun thuisland worden teruggebracht.

Lees verder...

Doden en gewonden na instorten gebouw Caïro

Dinsdagochtend vroeg is in de Egyptische hoofdstad Caïro een flat van acht verdiepingen ingestort. Daarbij zijn zeker vijftien mensen om het leven gekomen en minstens acht mensen gewond geraakt. Er worden ngo vijftien mensen vermist. Reddingswerkers zoeken in het puin van het gebouw in de noordoostelijke wijk Matanya.

Lees verder...

Bergingsmissie wrakstukken MH17 afgerond

De bergingsmissie van de wrakstukken van vlucht MH17 is afgerond. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De afgelopen zeven dagen zijn op de rampplek zoveel mogelijk wrakstukken geborgen die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek. Vanochtend zijn geborgen wrakstukken met de trein van Torez naar Charkov vervoerd.

Lees verder...

Nederland begint met berging wrakstukken MH17

Een Nederlands team bergingswerkers is zondagochtend begonnen met de berging van wrakstukken van de MH17 in het oosten van Oekraïne. De wrakstukken worden verzameld op een plek in de buurt van de onheilsplek. Afhankelijk van de veiligheid in het oorlogsgebied zal dat meerdere dagen duren.

Lees verder...

Nationale Herdenking: Nederland herdenkt ramp met MH17

Maandag 10 november vindt de Nationale Herdenking voor de vliegramp met vlucht MH17 plaats in de RAI in Amsterdam. Daarbij zijn 1.600 nabestaanden aanwezig, onder wie tientallen uit het buitenland, familie-rechercheurs en begeleiders van Slachtofferhulp. Koning Willem Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Margriet, haar man Pieter van Vollenhoven en alle leden van het kabinet, kamerleden, oud-minister Frans Timmermans en de ambassadeurs

Lees verder...

Koningspaar over MH17: ‘Emotioneel zware maanden’

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima spraken aan het eind van hun staatsbezoek aan Japan en Zuid-Korea met de pers. Naast de twee zojuist beëindigde staatsbezoeken spraken ze ook over de afgelopen periode, die door de ramp met de MH17 zwaar beladen is. ‘Na zo’n ramp kun je niet anders dan meeleven en steun geven’, zei

Lees verder...

Boot zinkt in Bosporus bij Istanbul

Op de Bosporus bij Istanbul is vanochtend vroeg een boot met vluchtelingen gezonken bij de monding van de Zwarte Zee. Volgens de Turkse kustwacht zijn zeker 24 mensen verdronken, maar de overheid houdt het op vier slachtoffers. Er zouden zeker veertig mensen aan boord zijn geweest en zeven drenkelingen zouden uit het water zijn gered.

Lees verder...

Zeker 18 Turkse mijnwerkers vast na ongeluk

In een kolenmijn bij de stad Ermenek in het zuiden van Turkije zitten zeker 18 mijnwerkers vast na een ongeluk. Door een overstroming op 300 meter onder de grond stortte een deel van de mijnschacht in. Circa 20 mijnwerkers konden veilig naar buiten komen, al dan niet met hulp van reddingswerkers.

Lees verder...

Bootramp domper op Onafhankelijkheidsdag Zambia

Zambia vierde vrijdag 50 jaar onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. De feestdag werd overschaduwd door een boortramp. In het zuiden van het Afrikaanse land kapseisde een veerboot op het Karibameer, vlakbij de grens met Zimbabwe. Daarbij zijn zeker 26 doden gevallen, volgens de nationale omroep vooral kinderen tussen de 6 en 15 jaar.

Lees verder...

Duitse Geheime Dienst: ‘Rebellen haalden MH17 neer’

Pro-Russische rebellen in Oekraïne hebben het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli in het oosten van Oekraïne op hun geweten, waarbij 298 mensen om het leven kwamen. Dat zegt de Duitse Geheime Dienst. Uit foto’s en satellietbeelden die de dienst in handen heeft, zou blijken dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines neerstortte, nadat

Lees verder...

Concert Zuid-Korea: 14 doden en 11 zwaar gewonden

Tijdens een concert in Zuid-Korea zijn naar men vreest 14 doden gevallen en 11 mensen zwaar gewond geraakt. In de stad Seongnam, ten zuiden van Seoul, gaf de in Azië populaire meidenband 4 Minute een concert, toen een ventilatierooster naar beneden viel, waarop slachtoffers stonden. 

Lees verder...

Zoektocht naar MH370 herstart

Maandag is de zoektocht naar het spoorloos verdwenen vliegtuig MH370 herstart. Het schip GO Phoenix zoekt in de Indische Oceaan. Ruim een half jaar geleden verdween de Boeing van Malaysian Airlines met 239 mensen aan boord van de radar. Sindsdien is er geen spoor van gevonden. De zoektocht lag een tijd stil, omdat de zeebodem

Lees verder...