Rubriek: rampen

desasters

Franse zangeres sterft op podium

De Franse zangers Barbara Weldens is midden in haar concert tijdens een festival in het dorp Goudron in Zuid-Frankrijk op het podium in elkaar gezakt en overleden. Mogelijk werd ze geëlektrocuteerd. De politie onderzoekt de zaak, maar wil ngo geen informatie prijsgeven.

Lees verder...

Kameroen: marineschip zinkt voor de kust

Voor de kust van Kameroen is zondag een marineschip van het Kameroense leger gezonken; 34 militairen worden vermist. Drie opvarenden zijn gered. Het leger zoekt met herlikopters naar de vermiste militairen. De oorzaak van de schipbreuk is nog niet bekendgemaakt.

Lees verder...

Congo: tientallen doden bij bootdrama

In de Democratische Republiek Congo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker 27 mensen om het leven gekomen toen hun boot zonk; 54 mensen worden vermist. De boot zat overvol en meerdere mensen die de boot bestuurden waren dronken.

Lees verder...

China: zeker 22 doden bij woningbrand

In de Chinese stad Changshu, in de buurt van Shanghai, zijn bij een woningbrand zeker 22 mensen om het leven gekomen een drie mensen gewond geraakt. Volgens Chinese media brak de brand ‘s nachts uit een een huis vantwee verdiepingen, met meerdan twintig huurders.

Lees verder...

Florida: sinkhole slokt twee huizen en een boot op

In Land O’Lakes in de Amerikaanse staat Florida heeft een sinkhole vrijdagavond (lokale tijd) twee huizen en een boot opgeslokt. Het gat is maar liefst 15 meter diep. De autoriteiten vrezen dat het daar niet bij blijft en dat het gat blijft groeien, maar afgelopen nacht leek de groei tot stilstand te zijn gekomen.

Lees verder...

Grote brand in woontoren Hawaii: zeker drie doden

In een wolkenkrabber in de Amerikaanse stad Honolulu op Hawaii heeft brand het leven aan zeker drie mensen gekost. De brand brak uit op de 26e verdieping van het gebouw. Er worden nog mensen vermist. In verschillenden appartementen zouden nog mensen cast zitten. Het is  niet duidelijk of zij nog steeds gevaar lopen.

Lees verder...

Pakistan: zeker 148 doden bij explosie tankwagen

In Pakistan zijn 148 mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt, nadat een tankwagen omsloeg en ontplofte op de snelweg in de buurt van de stad Bahawalpur in de oostelijke regio Punjab. Veel gewonden verkeren in levensgevaar en zijn door het leger in helikopters naar ziekenhuizen en brandwondencentra vervoerd.

Lees verder...

UK: 27 flatgebouwen brandgevaarlijk

In Groot-Brittannië voldoet de gevelbekleding van 27 flats niet aan de veiligheidseisen. In heel het land worden flats getest, nadat een grote brand in Grenfell Tower aan 79 mensen het leven heeft gekost. De tests richten zich vooral op de gevelbekleding: volgens experts kon het vuur in Grenfell Tower zich snel verspreiden, mede door brandgevaarlijke

Lees verder...

Flatbrand Londen: premier May zwaar onder vuur

Het dodental van de brand van dinsdagnacht in de Grenfell Tower in Londen is opgelopen tot 58. De autoriteiten houden er rekening mee dat dit nog kan oplopen. Het kan weken duren voor alle lichamen zijn gevonden en geïdentificeerd. Er liggen nog 24 mensen in het ziekenhuis, van wie er 12 slecht aan toe zijn.

Lees verder...

Flatbrand Londen: nog 65 vermisten

Het dodental van de grote brand in een woontoren in de wijk Kensington in het westen van Londen staat sinds donderdag op 17. Het is nog altijd onduidelijk hoeveel mensen niet wisten te ontkomen, maar de Britse krant The Sun publiceerde een lijst met 65 namen van mensen die nog worden vermist. Gevreesd wordt dat zij allemaal om het

Lees verder...

Explosie kleuterschool China: zeven doden en zeker 66 gewonden

In de Chinese stad Fengxian, ten zuiden van Shanghai in de oostelijke provincie Jiangsu, zijn bij een explosie bij de ingang van een kleuterschool zeven mensen omgekomen en zeker 66 mensen gewond geraakt. Negen slachtoffers zijn ernstig verwond naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk hoeveel kinderen onder de doden en gewonden zijn.

Lees verder...

Londen: geen idee hoeveel mensen zijn omgekomen bij flatbrand

De Londense autoriteiten hebben geen idee hoeveel mensen er zijn omgekomen bij de grote brand in een woontoren in de wijk Kensington in het westen van de Britse hoofdstad. Het is nog altijd onduidelijk hoeveel mensen niet wisten te ontkomen. De kans is zeer klein dat de achterblijvers de brand hebben overleefd. 

Lees verder...

Torenflat Londen brandt helemaal uit: zes doden en zeker 74 gewonden

In de nacht van dinsdag op woensdag brak brand uit in een torenflat in de Londense wijk Kensington. Daarbij zijn zes mensen om het leven gekomen en zeker 74 mensen gewond geraakt, van wie er twintig in kritieke toestand verkeren. Het is nog niet duidelijk hoeveel het totaal aantal slachtoffers is: er worden nog honderden

Lees verder...

Myanmar: brokstukken van vermist vliegtuig en lichamen gevonden

De marine van Myanmar (het voormalige Birma) heeft resten gevonden van een vermist militair vliegtuig. Aan boord zaten 90 passagiers en 14 bemanningsleden, onder wie soldaten en familieleden. Ook werden de lichamen gevonden van twee volwassenen en een kind, op zo’n 35 kilometer van de stad Launglon. Later op de dag werden steeds meer lichamen geborgen. Of er

Lees verder...