Rubriek: rampen

desasters

Brand in appartement Parijs – acht doden

Een brand in een appartement in Parijs, in de buurt van Gare du Nord, heeft aan acht mensen het leven gekost, onder wie twee kinderen. Vier andere mensen raakten gewond. Tientallen brandweerlieden werden ingezet om het vuur te bestrijden. Ze wisten zeven mensen uit het pand te redden. De brand brak om 04.30 uur uit.

Lees verder...

Tientallen meisjes op weg naar koning Swaziland verongelukt

In het zuiden van Afrika zijn 38 meisjes en jonge vrouwen verongelukt, toen ze op weg waren naar de koning van Swaziland. De slachtoffers zaten in twee vrachtwagens die met elkaar in botsing kwamen. Twintig andere meisjes raakten gewond. Ze zouden dansen op het beroemde jaarlijkse festival Umhlanga of Reed Dance.

Lees verder...

Twee boten met honderden vluchtelingen gekapseisd voor Libische kust

Twee boten met vluchtelingen zijn donderdag gekapseisd voor de Libische kust: een boot met circa 400 mensen en eerder op de dag een met circa 50 mensen aan boord. Gevreesd wordt voor honderden doden. Meer dan honderd lichamen zijn overgebracht naar een ziekenhuis in de West-Libische stad Zuwara en er zouden nog honderden mensen worden

Lees verder...

Dodental crash op Britse vliegshow kan nog oplopen

De jaarlijkse vliegshow bij de Engelse stad Brighton is zaterdag op een ramp uitgelopen. Een gevechtsvliegtuig stortte neer op een drukke autoweg en raakte een aantal auto’s. Zeven mensen kwamen om het leven en vijftien mensen raakten gewond. De piloot overleefde de crash, maar verkeert in levensgevaar. Volgens de politie kan het dodental nog oplopen:

Lees verder...

Tianjin: tot 277 keer te veel cyanide in water, maar drinkwater ‘is veilig’

Na de ramp vorige week woensdag in de Chinese havenstad Tianjin blijkt de hoeveelheid cyanide in het water rond de rampplek veel te hoog. Dat blijkt uit tests die werden uitgevoerd bij water uit de rivier, de zee en de grond. Daar waar de explosies plaatsvonden, is 277 keer te veel cyanide in het water geconstateerd.

Lees verder...

Alle inzittenden rampvliegtuig Papoea dood gevonden

In de Indonesische provincie Papoea hebben reddingswerkers dinsdag de lichamen van alle inzittenden gevonden. Niemand heeft de crash afgelopen zondag overleefd. Het vliegtuig is volledig verwoest en de zwarte doos is inmiddels ook gevonden. De ATR 42-300 van Trigana Air was uit de provinciehoofdstad Jayapura onderweg naar Oksobil. Vlak voor de landing verdween het van de

Lees verder...

Dodental explosies Tianjin gestegen naar 112

Het dodental na de zware explosies afgelopen woensdag in de Chinese havenstad Tianjin is gestegen naar 112. Meer dan 720 mensen raakten gewond. Er worden nog steeds 95 mensen vermist, onder wie 85 brandweerlieden. Zij waren woensdagavond voor een brand naar de rampplek gekomen, maar door het blussen explodeerden de chemicaliën die er lagen opgeslagen.

Lees verder...

Nog meer evacuaties Chinese stad Tianjin door gifwolken

De ramp in de Chinese havenstad Tianjin is nog steeds niet voorbij. Woensdagavond deden zich hevige explosies voor, waarbij zeker 55 mensen om het leven kwamen en 700 mensen gewond raakten. Na nieuwe explosies is nu een gebied van 3 kilometer geëvacueerd. De autoriteiten vrezen dat er bij het blussen van de chemicaliën giftige stoffen

Lees verder...

België: lichamen vrouw en kinderen gevonden in uitgebrande auto

In de buurt van de Belgische stad Dinant zijn in een uitgebrande auto de lichamen gevonden van een vrouw en twee kinderen. De lichamen zouden door de brandweer pas na het blussen zijn ontdekt. Het zou gaan om mensen uit de buurt van Dinant. De vrouw zou in een vechtscheiding zijn verwikkeld. De kinderen zouden

Lees verder...

China: dodental stijgt na hevige explosies Tianjin

In de Chinese havenstad Tianjin, circa 160 kilometer ten oosten van Peking, hebben zich woensdagavond hevige explosies voorgedaan. De oorzaak is nog niet duidelijk. Tot nu toe is bekend dat zeker 50 mensen zijn omgekomen en 700 mensen gewond zijn geraakt, van wie 66 in kritieke toestand verkeren. Tientallen mensen worden nog vermist.

Lees verder...

Japan herstart eerste kernreactor

In Japan is de vandaag eerste kernreactor opgestart. Na de kernramp in Fukushima in 2011, veroorzaakt door een zware aardbeving en een verwoestende tsunami, werden in Japan alle 48 kerncentrales gesloten. Ze zijn sindsdien gecontroleerd en aangepast aan strengere eisen. Zo zijn er hogere dijken gebouwd om tsunami’s de baan te kunnen blijven.

Lees verder...

Noodtoestand Colorado vanwege gif in rivier

In de Amerikaanse staat Colorado is de noodtoestand uitgeroepen vanwege gif in een rivier. Op 5 augustus stroomde 11,3 miljoen liter afvalwater uit de verlaten goudmijn Gold King Mine in een zijtak van de Animas-rivier. Het vervuilde water zou tijdens een inspectie van de milieubeschermingsdienst EPA zijn vrijgekomen.

Lees verder...

Opnieuw vluchtelingendrama op de Middellandse Zee

Woensdag kapseisde een volgeladen vluchtelingenschip voor de Libische kust. Het schip verging en naar verwachting zijn 200 van de circa 600 opvarenden verdronken. Tot nu toe zijn 25 lichamen uit het water gehaald. Zo’n 400 mensen zijn gered. Vermoedelijk kapseisde het schip toen de vluchtelingen aan dek massaal naar één kant kwamen staan, toen een Iers

Lees verder...