Rubriek: gezondheid

health

Frankfurt: gedwongen evacuatie van 60.000 mensen vanwege ruimen bom

Zondag 3 september 8.00 uur moeten 60.000 inwoners van Frankfurt hun woning hebben verlaten omdat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog wordt geruimd: de grootste evacuaties van na de Tweede Wereldoorlog. De bom is van Engelse makelij en bevat 1,8 ton springstof. De bom werd gevonden bij bouwwerkzaamheden in de wijk Westend.

Lees verder...

Fipronil in veel meer landen gebruikt

Fipronil is niet alleen door het Nederlandse bedrijf Chickfriend als bestrijdingsmiddel gebruikt. Dat blijkt uit de vondst in Italië van een partij van 11.000 ernstig vergiftigde eieren die uit Roemenië afkomstig waren. Chickfriend heeft geen stallen in Oost-Europa behandeld.

Lees verder...

Zondag massale evacuatie inwoners Frankfurt

Komende zondag moeten tienduizenden inwoners van Frankfurt hun woning verlaten omdat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog onklaar moet worden gemaakt. Het is een van de grootste evacuaties van na de Tweede Wereldoorlog. De bom werd gevonden bij bouwwerkzaamheden in de wijk Westend, aldus een woordvoerder van de politie. 

Lees verder...

Zeker 217 kinderen overleden in ziekenhuid India

In een ziekenhuis in het noorden van India zijn in een maand tijd zeker 217 kinderen overleden. Het staatsziekenhuis in de stad Gorakhpur de deelstaat Utttar Pradesh kwam een paar weken geleden al in het nieuw vanwege het hoge aantal sterftegevallen onder vooral baby’s. De afgelopen 48 uur overleden 42 kinderen in het ziekenhuis: in

Lees verder...

Zondag 13 augustus: Linkshandigendag

Zondag 13 augustus is het Internationale Linkshandigendag. Je koopt er niks voor, maar voor de linkshandige medemens is het gewoon leuk. Ook ik maakt deel uit van deze minderheid. In de wereld waar rechts allesbepalend is, kijken ze me meewarig aan als ik niet weet welke kant de sleutel in het slot draait, je een schroef vast- of losdraait.

Lees verder...

Fipronil in eieren al in meer dan tien landen aangetroffen

In steeds meer Europese landen worden eieren gevonden met het giftige bestrijdingsmiddel fipronil: tot nu toe in tien landen. Naast buurlanden België en Duitsland zijn besmette eieren gevonden in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden, Polen, Italië, Zwitserland, Slovakije en Roemenië. Steeds meer landen zetten invoer van eieren uit Nederland en België stop.

Lees verder...

Nederlandse eieren ‘al eind 2016 besmet met fipronil’

Nederlandse eieren waren in november 2016 al besmet met het giftige fipronil. Dat zei de Belgische minister van Landbouw Dennis Ducarme tijdens een spoedbijeenkomst over de eiercrisis in de Kamercommissie voor Landbouw in Brussel. Durcarme vindt dat Nederland bij de huidige crisis te lang gewacht heeft met uitwisseling van informatie.

Lees verder...

Uitslag laboratiumtesten: ‘fipronil in koekjes en kippenvlees’

Het luizenbestrijdingsmiddel fipronil is na eiren nu ook aangetroffen in koekjes en kippenvlees. Dat is de uitslag van testen bij laboratorium TLR, een van de vier laboratoria waarvan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de onderzoeksresultaten accepteert. TLR heeft de afgelopen 16 dagen onderzoeken uitgevoerd in opdracht van supermarkten en handelaren.

Lees verder...

Lijst besmette eieren almaar groter: komt het eind nog eens in zicht?

De lijst met eicodes van besmette eieren wordt almaar groter en het eind lijkt nog altijd niet in zicht. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) houdt de lijst (klik hier) bij, maar lijkt nog altijd achter de feiten aan te hollen. Opnieuw zijn er bij – dit keer veertien – pluimveevedrijven eieren met een

Lees verder...

Lijst met eicodes met teveel fipromil uitgebreid

Maandag waarschuwde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in eieren met bepaalde codes niet te eten. Op die eieren, afkomstig uit een bedrijf uit het Gelderse Eck en Wiel, staat de code X-NL-40155XX. Deze eieren leveren een acuut gevaar op voor de volksgezondheid, vanwege de hoge concentratie fipronil.

Lees verder...

Bedrijf Barneveld aansprakelijk gesteld voor gif in eieren

Het bedrijf ChickFriend in Barneveld is aansprakelijk gesteld voor gif in eieren. Gedupeerde pluimveebedrijven stellen dat ze het bedrijf hadden ingehuurd om bloedluis te bestrijden, maar daarbij werd het verboden gif fipronil gebruikt. Meerdere bedrijven hebben de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) er schriftelijk va nop de hoogte gesteld.

Lees verder...

Trump haalt opnieuw bakzeil – ‘Trumpcare’ haalt het niet

De Amerikaanse president Trump haalt opnieuw bakzeil: ‘Trumpcare‘ haalt het niet. Het was een van zijn belangrijkste verkiezingsbeloftes: ‘Obamacare’ – de gezondheidswet van zijn voorganger Obama – afschaffen en vervangen door een nieuwe Republikeinse gezondheidswet. Maandagavond bleken vijf Republikeinse senatoren zijn wet niet te steunen. 

Lees verder...

Eerste Nederlandse hulphond in verloskamer

Hulphond King uit Enkhuizen is de eerste hond in Nederland die in de verloskamer assisteerde tijdens de bevalling van zijn baasje. De Duitse Herder bewaakte haar bloedsuikerspiegel. In 2014 werd Sanne 16 keer per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd als gevolg van een hypo. Afgelopen jaar was dit nog maar één keer, dankzij King, die sinds

Lees verder...

Smog in Londen door hittegolf

Door de hittegolf die Londen in zijn greep heeft, kan de Britse hoofdstad te kampen krijgen met smog. Daarvoor waarschuwt burgemeester Sadiq Khan. Vooral op drukke wegen wordt er zeer vervuilde lucht verwacht. Kahn raadt reizigers aan het centrum te mijden en hun reisplannen te veranderen.

Lees verder...