Benoeming Mugabe als WHO-ambassadeur ‘beschamend’

President Robert Mugabe van Zimbabwe is benoemd als goodwill-ambassadeur van de Wereld-gezondheidsorganisatie WHO. Hoofd van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch noemt de benoeming ‘beschamend’, de grootste oppositiepartij in Zimbabwe – MDC – ‘belachelijk’. 

Uit naam van de WHO moet de 93-jarige Mugabe zich gaan inzetten voor een effectievere aanpak van niet-overdraagbare ziektes in Afrika als kanker en diabetes. Juist onder zijn bewind is het gezondheidssysteem in Zimbabwe ingestort, aldus critici.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>