Rubriek: toerisme

Tourism, sightseeiing, tourists

Aardbeving: paniek op Kos vanwege flinke naschok

Een flinke naschok heeft paniek veroorzaakt op het Griekse eiland Kos. In Kos-stad vluchtten toeristen en inwoners massaal de straat op toen de grond rond 20.00 uur (lokale tijd) een seconde of tien begon te schudden. De naschok had een kracht van 4.4 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 20 kilometer van het

Lees verder...

Chris Froome stelt zege Tour veilig

De Brit Chris Froome zal zondag voor de vierde keer de Tour de France winnen. Zaterdag werd hij derde in een tijdrit door Marseille over 22,5 kilometer die Maciei Bodnar won.  De Fransman Romain Bardet kon de droom om in het geel naar Parijs te rijden niet waarmaken. 

Lees verder...

Lange vakantiefiles naar het zuiden van Europa

Vandaag staan er sinds de vroege ochtend lange files op de Europese wegen, met name naar het zuiden, in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Duitsland viel het aanvankelijk mee, maar door wegwerkzaamheden in het land werd het snel drukker, zoals tussen Frankfurt en Neurenberg. In het zuiden van het land worden vandaag lange files

Lees verder...

7.836 Nederlanders in aardbevingsgebied Kos-Turkije

Terwijl de aardbeving van afgelopen nacht het Griekse eiland Kos en de zuidwestkust van Turkije deed schudden verblijven 7.836 Nederlanders in de populaire badplaats van het eiland Kos en in een cirkel van 40 kilometer daaromheen. Zo blijkt uit cijfers van het Nederlandse Meenemen.nl (bron: persbericht). 

Lees verder...

World Games in Wroclaw: Wereldspelen met niet-Olympische sporten

Van 18 tot en met 30 juli vinden in het Poolse Wroclaw voor de tiende keer de Wereldspelen plaats. De World Games zijn een internationaal sportevenement voor sporten en sportonderdelen die niet op de Olympische Spelen plaatsvinden. Net als de Olympische Zomerspelen vinden ze iedere vier jaar plaats, in jaar jaar volgend op de Olympische

Lees verder...

Zware aardbeving en kleine tsunami op Kos

Op het Griekse eiland Kos heeft zich rond 00.30 uur Nederlandse tijd een zware aardbeving voorgedaan met een kracht van 6.7 op de schaal van Richter. Het epicentrum was in de buurt van de Turkse badplaats Bodrum. De schokken waren ook de te voelen op Rhodos en in het Turkse Marmaris. Daarna volgde een kleine

Lees verder...

Komend weekend grote vakantiedrukte op de weg

Komend weekend wordt het druk op de weg. Vrijdag hebben alle regio’s in Nederland vakantie en kan het ook in eigen land druk worden, mede door de vele evenementen en door een aantal wegafsluitingen. Ongeveer 1 miljoen Nederlanders gaan met de auto op vakantie. 

Lees verder...

Congo: tientallen doden bij bootdrama

In de Democratische Republiek Congo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker 27 mensen om het leven gekomen toen hun boot zonk; 54 mensen worden vermist. De boot zat overvol en meerdere mensen die de boot bestuurden waren dronken.

Lees verder...

Botsing achtbaan Madrid: 33 gewonden

Bij een botsing tussen karretjes in een achtbaan in een attractiepark Madrid zijn 33 mensen gewond geraakt. De volgepakte karretjes knalden vlak voor het eind van de rit op elkaar. De gewonden liepen blauwe plekken en builen op en klaagden over duizeligheid, 27 van hen zijn uit voorzorg in het ziekenhuis onderzocht.

Lees verder...

Alpen: Brennerpas zondag uren dicht

Zondagochtend zal de Brennerpas tussen Oostenrijk in Italië enkele uren gesloten zijn. Tussen ongeveer 06.30 en 10.00 uur worden in het gebied enkele explosieven uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt, zegt een woordvoerder van de ANWB. De ANWB adviseert vakantiegangers daarmee rekening te houden in hun plannen.

Lees verder...

Dader steekpartij zou hebben gehandeld in opdracht van IS

In de Egyptische badplaats Hurghada aan de Rode Zee zijn zeker twee toeristen doodgestoken en vier anderen gewond geraakt tijdens een aanval door een man met een mes. De dader zou in opdracht van IS hebben gehandeld. Hij zou via internet contact hebben gehad met IS-extremisten die hem maanden buitenlandse toeristen aan te vallen.

Lees verder...

Israël: twee agenten gedood bij aanslag in Jerusalem

Bij een aanval in de Oude Stad in Jerusalem zijn twee politiemensen doodgeschoten en is een derde agent gewond geraakt. De drie daders zijn door Israëlische veiligheidstroepen doodgeschoten. De daders zijn Israëliërs uit de Arabische stad Umm al-Fahm, in het noorden van het land. Ze komen uit één familie en hadden geen strafblad. 

Lees verder...

Egypte: toeristen gedood in badplaats

In de Egyptische badplaats Hurghada zijn zeker twee toeristen doodgestoken en vier anderen gewond geraakt tijdens een aanval door een man met een mes. De overleden slachtoffers waren Duitse toeristen. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er geen Nederlanders onder de gewonden. 

Lees verder...

Hittegolf in Zuid-Europa: 47 graden in Zuid-Spanje

Zuid-Europa gaat gebukt onder een hittegolf. In het Spaanse Córdoba steeg het kwik vandaag tot 47 graden. Het is de tweede hittegolf in een halve maand tijd. De Spaanse weerdienst Aemet heeft in zes zuidelijke provincies code rood afgekondigd. De weerdienst verwacht dat de hitte na dit weekend afneemt. Ook in Griekenland en Italië kunnen

Lees verder...

Nederlanders verspillen een derde van hun vakantie aan stress

Op vakantie gaan draait normaal gesproken om ontspannen en bijkomen. Echter blijkt dat het Nederlanders gemiddeld meer dan anderhalve dag kost om volledig te ontspannen tijdens een standaard vakantie van een week. De grootste oorzaak van de stress is de veiligheid van hun huis (23,7%). Niet alleen kost het ons tijd om te ontspannen, we zijn

Lees verder...