World Barista Kampioenschap 2017 in Seoul

Van 9 tot 12 november vindt het jaarlijkse World Barista Championship plaats in Seoul. Sinds de eerste editie in 2000 is het kampioenschap uitgegroeid tot hèt internationale barista-evenement van het jaar. Dit jaar komen de 60 beste internationale barista’s naar Seoul, in 2018 vindt het kampioenschap plaats in Amsterdam (bron: persbericht).

Aan het World Barista Championship doen meer dan 60 landen mee. Ieder land vaardigt één barista uit, de nationaal kampioen. Het Dutch Barista Championship wordt jaarlijks gehouden tijdens The Amsterdam Coffee Festival. Iedere deelnemer heeft dezelfde opdracht: 4 espresso, 4 melkkoffies en 4 signature drinks (een eigen recept, zonder alcohol) bereiden, uitleggen en serveren aan de jury binnen 15 minuten. Vier sensorisch juryleden proeven en beoordelen of de smaak klopt met de uitleg van de barista.

De uitleg en de presentatie van de barista, dat houdt het evenement interessant. Ieder jaar komen er bij het kampioenschap één of meer deelnemers met een nieuw idee, een andere techniek of verhaal. Zo staat niet alleen de deelnemende barista in de spotlight, maar kan bijvoorbeeld door een betoog over de invloed van water op smaak ineens barista’s er toe zetten om waterfilters te testen. Dat houdt de specialty coffee markt in beweging en maakt deelname aan het World Barista Championship tot een serieuze zaak.

Nederland wordt vertegenwoordigt door Dutch Barista Champion 2017 Merijn Gijsbers. Hij werkte met zijn team aan een presentatie die hem naar de titel moet brengen. Nog nooit werd Nederland wereldkampioen, tweemaal haalden ‘we’ de finale, een topprestatie. Als Gijsbers het dit jaar niet haalt, gaat hij voor de herkansing in 2018, in Amsterdam

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>