Onbemand zeiljacht dobbert stuurloos voor kust Scheveningen

@Erik Feenstra

Een onbemand zeiljacht dobbert al een dag stuurloos in zee rond voor de kust ten westen van Scheveningen. Daarvoor waarschuwt de Kustwacht het scheepvaartverkeer. De Kustwacht heeft de zeiler zaterdag tijdens een reddingsactie van boord gehaald. De 63-jarige Canadees moest zijn schip onbemand achterlaten op zee.

Update: het schip is maandagochtend gevonden op het strand bij Ouddorp

Hij was op zee in de problemen gekomen; pas op de vierde dag werd een van zijn vuurpijlen opgemerkt. Daarop stuurde de Kustwacht een helikopter en bracht de man veilig aan wal. Volgens een woordvoerder is het geen taak van de Kustwacht om het schip te bergen: daarvoor moet een bergingsmaatschappij worden ingeschakeld na een opdracht van een verzekeringsmaatschappij. Wel geeft de Kustwacht de scheepvaart iedere vier uur nieuwe informatie over de positie van de zeilboot. Het is nu nog niet te zeggen waar of wanneer het schip strandt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>