Rubriek: Azië

Asia

Wassenbeeld Hitler werd selfie-hit in Indonesië en is uit museum verwijderd

Een metershoog wassenbeeld van Hitler in Indonesië was zo’n hit onder selfie-bezoekers geworden, dat het uit de collectie van het museum in Yogyakarta is verwijderd. Het beeld diende als illustratie voor een levensgrote foto van de poort van nazi-vernietingskamp Auschwitz. Veel bezoekers maakten een selfie met het beeld.

Lees verder...

Tyfoon Damrey: dodental in Vietnam opgelopen tot 49

Het midden en zuiden van Vietnam is getroffen door tyfoon Damrey. De orkaan kwam het afgelopen weekend aan land bij de kustplaats Nha Trang, zo’n 500 kilometer ten zuiden van de stad Danang, waar 11 en 12 november de APEC-top wordt gehouden: een economische top voor landen rond de Grote Oceaan, met onder meer Trump, Poetin en Xi

Lees verder...

Tyfoon Damrey houdt huis in midden en zuiden van Vietnam

Het midden en zuiden van Vietnam is getroffen door tyfoon Damrey. De orkaan kwam aan het eind van de nacht aan land bij de kustplaats Nha Trang, zo’n 500 kilometer te n zuiden van de stad Danang, waar 11 en 12 november de APEC-top wordt gehouden: een economische top voor landen rond de Grote Oceaan,

Lees verder...

World Barista Kampioenschap 2017 in Seoul

Van 9 tot 12 november vindt het jaarlijkse World Barista Championship plaats in Seoul. Sinds de eerste editie in 2000 is het kampioenschap uitgegroeid tot hèt internationale barista-evenement van het jaar. Dit jaar komen de 60 beste internationale barista’s naar Seoul, in 2018 vindt het kampioenschap plaats in Amsterdam (bron: persbericht).

Lees verder...

Japan: politie vindt afgehakte hoofden in koelbox

In de Japanse hoofdstad Tokio heeft de politie in een appartement lichaamsdelen gevonden van negen mensen. Ook vonden agenten twee afgehakt hoofden in koelboxen. Een 27-jarige man is aangehouden. De politie vond de lichamen tijdens een onderzoek naar de man. Hij werd in verband gebracht met de verdwijning van een 23-jarige vrouw uit Tokio. 

Lees verder...

Busongeluk Nepal: zeker 31 doden

In Nepal zijn bij een busongeluk zeker 31 passagiers om het leven gekomen. Zestien mensen raakten gewond en tientallen worden nog vernist. De bus raakte zaterdagnacht van de weg ten oosten van de hoofdstad Kathmandu en stortte in een rivier. De oorzaak is nog niet bekend.

Lees verder...

Miljoenen Thai bewijzen laatste eer aan koning Bhumibol

Koning Bhumibol van Thailand overleed op 13 oktober 2017 op 88-jarige leeftijd. In de hoofdstad Bangkok waren honderdduizenden Thai op de been voor op de uitvaart van de vorst. Na rouwplechtigheden die een jaar duurden werden de resten van de vorst gecremeerd in een gebouw dar de berg voorstelt waar de goden verblijven. Het crematorium met gouden spitsen werd

Lees verder...

Tienduizenden mensen in Bangkok voor uitvaart Bhumibol

Koning Bhumibol van Thailand overleed op 13 oktober op 88-jarige leeftijd. De hoofdstad Bangkok bereidt zich voor op de uitvaart van de vorst. Donderdag wordt Bhumibol gecremeerd. Ook koningin Máxima is te gast. De uitvaart begint met een rouwstoet om zeven uur ‘s morgens. Duizenden mensen zijn toegestroomd en wachten langs de route van de rouwstoet.

Lees verder...

Olympische vlam voor Winterspelen 2018 ontstoken

In het Griekse Olympia is de Olympische vlam voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang is ontstoken en begonnen aan zijn reis naar Zuid-Korea. Daar komt het vuur aan op 9 februari, voor de openingsceremonie van de Winterspelen. Vanwege slecht weer kon het vuur niet worden ontstoken zoals gebruikelijk: met behulp van de zon en een

Lees verder...

Supertyfoon Lan koerst af op Japan

Japan zet zich schrap voor de komst van supertyfoon Lan: die bevindt zich nu nog in het oosten van de Stille Oceaan, maar wordt in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) aan land verwacht. Boven water is de tyfoon er een van de categorie 4, eenmaal aan land zal dat afzwakken naar 1 of

Lees verder...

Aardverschuiving in Maleisië: doden en vermisten

Door een aardverschuiving in Maleisië zijn vijftien tot twintig mensen onder het puin bedolven in George Town, de hoofdstad van het eiland Penang, in het noorden van het land. Er zijn zeker vier doden gevallen. Door de aardverschuiving raakten bouwvakkers bedolven op de plek waar ze twee hoge torens bouwen.

Lees verder...

Veiligheid vliegtuigen en auto’s in gevaar door staalfraude in Japan

Kobe Steel, de twee-na-grootste staalproducent van Japan, heeft ‘sjoemelstaal‘ geleverd: producten van aluminium, koper en staal waarvan de gegevens zijn vervalst. De materialen waren minder stevig en van kortere levensduur dan opgegeven. De komende weken wordt de veiligheid van allerlei Japanse producten, zoals auto’s van Honda, Toyota en Mitshubishi onderzocht.

Lees verder...

Chinees ruimtestation ‘Hemels paleis’ stort over enkele maanden op aarde neer

Het Chinese ruimtestation Tiangong-1, ook wel ‘Hemels paleis‘, stort waarschijnlijk binnen een paar maanden neer op aarde. Het gevaarte van 8,5 ton is sinds vorig jaar onbeheersbaar geworden en komt steeds dichter naar de aarde. Het station werd in 2011 gelanceerd en werd gebruikt voor zowel bemande als onbemande missies.

Lees verder...

Koning Máxima bij crematie Thaise koning Bhumibol

Koningin Máxima in namens Nederland aanwezig bij de crematie van de Thaise koning Bhumibol op 26 oktober. De ceremonie vindt plaats op het plein bij het koninklijk paleis in de hoofdstad Bangkok.Daar is het afgelopen jaar een speciaal koninklijk crematorium gebouwd, dat na de plechtigheden weer wordt afgebroken.

Lees verder...

Duizenden mensen in Bankok in de rij voor laatste groet aan koning Bhumibol

Koning Bhumibol van Thailand overleed op 13 oktober op 88-jarige leeftijd. De Thaise burgers mochten sindsdien een jaar lang het Grote Paleis binnen om langs de kist met het gebalsemde lichaam te lopen. Bijna 12 miljoen mensen – eenzesde van de bevolking van het land, hebben de overleden koning sindsdien de laatste eer bewezen.

Lees verder...