Tyfoon Damrey houdt huis in midden en zuiden van Vietnam

Het midden en zuiden van Vietnam is getroffen door tyfoon Damrey. De orkaan kwam aan het eind van de nacht aan land bij de kustplaats Nha Trang, zo’n 500 kilometer te n zuiden van de stad Danang, waar 11 en 12 november de APEC-top wordt gehouden: een economische top voor landen rond de Grote Oceaan, met onder meer Trump, Poetin en Xi Jinping uit China. 

Damrey is met windsnelheden van zo’n 90 kilometer per uur de krachtigste tyfoon in 16 jaar in het zuiden van Vietnam. Zeker 19 mensen zijn omgekomen en duizenden mensen raakten dakloos. In de Zuid-Chinese Zee zijn tientallen schepen en bootjes gezonken; 25 mensen zijn uit het water gered. Of er ook doden zijn geborgen, is niet bekend. Aan land braken veel elektriciteitsmasten. Omdat de tyfoon werd verwacht, konden tienduizenden mensen van tevoren worden geëvacueerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>