Tyfoon Damrey: dodental in Vietnam opgelopen tot 49

Het midden en zuiden van Vietnam is getroffen door tyfoon Damrey. De orkaan kwam het afgelopen weekend aan land bij de kustplaats Nha Trang, zo’n 500 kilometer ten zuiden van de stad Danang, waar 11 en 12 november de APEC-top wordt gehouden: een economische top voor landen rond de Grote Oceaan, met onder meer Trump, Poetin en Xi Jinping uit China. 

Damrey is de krachtigste tyfoon in 16 jaar in het zuiden van Vietnam. Het dodental is inmiddels opgelopen tot tenminste 49 en 27 mensen worden vermist. Bijna 2000 huizen zijn ingestort en 80.000 beschadigd. Door hevige regenval staat de regio van Nha Trang grotendeels onder water. Elektriciteitspalen en bomen zijn door de harde wind. Omdat de tyfoon van tevoren was voorspeld, konden tienduizenden mensen tijdig worden geëvacueerd. Vorige maand werd het noorden en midden van Vietnam te kampen met overstromingen als gevolg van noodweer. Tientallen mensen kwamen om het leven en veel rijstvelden liepen schade op.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>