Rubriek: Nederland

The netherlands

Zoektocht naar Nederlandse toerist in Nieuw-Zeeland gestaakt

De zoektocht naar de spoorloos verdwenen Nederlandse toerist in Nieuw-Zeeland heeft tot nu toe niets opgeleverd en is gestaakt. De 26-jarige Ken Boogers uit het Brabantse Veldhoven wordt sinds vorige week zaterdag vermist, toen hij was gaan wandelen in de buurt van Whahakiri Beach aan de Golden Bay op de noordelijkste punt van het Zuideiland.

Lees verder...

Nederlandse Niki Wories bij WK kunstrijden al snel uitgeschakeld

Eindelijk had Nederland weer eens een deelnemer bij het kunstrijden: de 18-jarige Niki Wories uit Almere nam deel aan de WK kunstrijden in Shanghai, maar werd in de korte kür uitgeschakeld. Ze werd 32e van de 36 deelnemers. Om mee te kunnen doen aan de lange kür, had ze bij de beste 24 moeten eindigen.

Lees verder...

School Ermelo rouwt om omgekomen leerlingen

Het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo is in rouw. De school heeft al jaren een uitwisselingsprogramma met het Joseph-König-Gymnasium in het Duitse Haltern am See (ten noorden van het Ruhrgebied), de school waarvan gisteren zestien leerlingen en twee leraren zijn omgekomen bij de vliegtuigcrash in Frankrijk. Ieder jaar brengen leerlingen van de Duitse zusterschool een bezoek

Lees verder...

Alarmsirenes gaan verdwijnen

Sinds jaren loeien in Nederland de alarmsirenes op de eerste maandag van de maand klokslag twaalf uur, bij wijze van test. Dat gaat verdwijnen. Het alarm bij rampen wordt vervangen door alarmering via social media, NL-alert, radio, website en sms’jes van de overheid. Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigd.

Lees verder...

Auto’s uitgebrand bij tankstation bij Radio Kootwijk

Bij tankstation Lucasgat aan de A1 bij Radio Kootwijk is een groot ongeluk gebeurd. Vier auto’s zijn uitgebrand en twee mensen zijn gewond geraakt. Een auto was tegen een LPG-pomp zijn aangereden en in brand zijn gevlogen, aldus de politie. Er werd groot alarm gegeven, maar de situatie lijkt inmiddels onder controle.

Lees verder...

Koning en koningin op handelsreis in noorden Duitsland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn na een tweedaags staatsbezoek aan Denemarken doorgereisd naar Noord-Duitsland. De Deense koningin Margarethe is de peettante van Willem-Alexander. Beide koninklijke families onderhouden goede banden met elkaar. Tijdens het staatsbanket in Kopenhagen droeg koningin Máxima de beroemd geworden koningsblauwe inhuldigingsjurk van Jan Taminau.

Lees verder...

Politieprotest: vrijdag gaan alle sirenes aan

Vrijdag 11.59 uur zet de politie in het hele land een minuut lang alle sirenes aan, onder het mom ‘Zijn ze daar in Den Haag helemaal betoeterd’. Dat melden de politiebonden donderdag. Ze willen een luid protest laten horen tegen – in hun ogen – gebrek aan waardering bij het kabinet. De cao-voorstellen van de

Lees verder...

Helikoptercrash in Mali – twee Nederlanders omgekomen

In het noorden van Mali is dinsdag een Apache-gevechtshelikopter neergestort. Daarbij zijn de twee Nederlandse bemanningsleden omgekomen: de piloot en een militair die de wapen- en verkenningssystemen bedient. De oorzaak was vermoedelijk een technisch mankement. De AH-64D-Apache is van Amerikaanse makelij en wordt vooral ingezet om grondtroepen te ondersteunen.

Lees verder...

Koning en koningin op staatsbezoek in Denemarken

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn voor een tweedaags staatsbezoek naar Denemarken. Dinsdagochtend worden ze ontvangen door de Deense koningin Margarethe, de peettante van Willem-Alexander. Beide koninklijke families onderhouden goede banden met elkaar en Willem-Alexander en de Deense kroonprins Frederik zijn goede vrienden.

Lees verder...

Nederlanders restaureren als gebaar van goodwill fontein Rome

Het Nederlandse restauratiebedrijf Koninklijke Woudenberg gaat een van de meer dan 400 fonteinen in Rome restaureren, als gebaar van goodwill  na de schade die supporters van Feyenoord vorige maand aanrichtten voor de wedstrijd tegen AS Roma begon. Daarbij raakte de beroemde Barçaccia-fontein van Bernini bij de Spaanse Trappen beschadigd.

Lees verder...

Waarschijnlijk vogelgriep vastgesteld in Barneveld

Bij een pluimveebedrijf in Barneveld is waarschijnlijk vogelgriep vastgesteld. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken. Waarschijnlijk gaat het om een milde variant. Toch worden alle 30.000 legkippen geruimd, want de milde variant kan muteren tot een zeer besmettelijk en voor kippen dodelijk virus. In een zone van ruim een kilometer rond het besmette bedrijf geldt drie

Lees verder...