Schepen op de Noordzee door zware storm in de problemen

@Erik Feenstra

Op de Noordzee zijn in de buurt van de Nederlandse Waddeneilanden twee schepen in de problemen gekomen door de zware storm. Bij Vlieland verloor containerschip Eyra een container. Een bemanningslid raakte zwaargewond; de kustwacht heeft hem met een helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. 

Bij Terschelling is een bevoorradingsschip zo goed als stuurloos geraakt nadat de ramen op de brug stuk sloegen en er water op de apparatuur kwam. Een reddingsboot is uitgerukt om het schip naar Den Helder te slepen. In de nacht van zaterdag op zondag heeft het door de storm flink gespookt op zee. Volgens de kustwacht waren er golven van 5 tot 6 meter hoog.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>