Rubriek: moord

moord

Premier Japan woedend over onthoofding IS

De Japanse premier Shinzo Abe heeft woedend en geschokt gereageerd op de onthoofding van de Japanse veiligheidsbeambte door strijders van Islamitische Staat (IS). Gisteren circuleerde een video op internet, waarop de gevangen Japanse journalist Kenji Goto een foto vasthoudt met het onthoofde lichaam van Haruna Yukawa. Het filmpje lijkt echt, bevestigde Abe.

Lees verder...

‘Gruwelijke scenes bij woonhuis Kalkar’

Bij een eengezinswoning in het Duitse Kalkar, zo’n 20 kilometer van de grens met Nederland, hebben zich ‘gruwelijke scenes afgespeeld’. Dat hebben getuigen de plaatselijke krant verteld. De Duitse politie graaft achter de woning naar stoffelijke resten. Er is een lichaam gevonden van een 31-jarige man die vermoedelijk al een aantal maanden geleden moet zijn vermoord.

Lees verder...

Vier doden en drie gewonden bij scheidingsdrama Frankrijk

Een scheiding is in het Noord-Franse stadje Arras (ten zuiden van Lille) uitgelopen op een drama. Een man schoot drie mensen dood, onder wie zijn ex-vriendin. Drie anderen raakten gewond, van wie één ernstig. Na de schietpartij sloeg de dader de hand aan zichzelf. Volgens justitie wilde hij wraak nemen op zijn ex.

Lees verder...

Australische moeder aangeklaagd voor moord op acht kinderen

In de kustplaats Cairns in het noordoosten van Australië zijn vrijdag in een huis acht dode kinderen gevonden. De moeder van de kinderen is aangeklaagd voor moord op haar zeven kinderen en een nichtje. De kinderen zijn vier jongens en vier meisjes tussen de 1,5 en 15 jaar oud. De politie vond naast de dode kinderen ook een vrouw van 37.

Lees verder...

Klopjacht Amerikaanse politie op zesvoudige moordenaar

De Amerikaanse politie is bezig aan een klopjacht op een zesvoudig moordenaar. De 35-jarige Bradley Stone wordt ervan verdacht in de buurt van de stad Philadelphia zes mensen te hebben doodgeschoten. Mogelijk houdt de man zich op in zijn woonplaats Pennsburg in de staat Pennsylvania. Scholen in de omgeving zijn dicht en bewoners moeten binnen blijven. Gisterochtend hoorden

Lees verder...

Eerste vermiste Mexicaanse student geïdentificeerd

De eerste Mexicaanse student is geïdentificeerd, van de 43 studenten die sinds eind september spoorloos verdwenen zijn. Botten die in het zuidwesten van Mexico werden gevonden, behoren tot de 19-jarige Alexander Mota. Dat hebben Argentijnse forensisch experts zaterdag bevestigd. De studenten waren in de stad Iguala door de politie meegenomen en overgeleverd aan een drugsbende.

Lees verder...

Twee doden en drie gewonden na schietpartij in Duits bejaardenhuis

In een complex van aanleunwoningen voor senioren in Hamm in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is een ruzie woensdag finaal uit de hand gelopen en uitgemond in een schietpartij. Daarbij zijn twee mensen om het leven gekomen en drie anderen gewond geraakt. Rond 10.30 uur kregen twee bewoners van 77 jaar oud ruzie in een ontmoetingsruimte.

Lees verder...

Bloedige terreuraanval op een bus in Kenia

Bij een aanval op een bus in het noordoosten van Kenia zijn zeker 28 mensen om het leven gekomen. De Somalische terreurgroep al-Shabaab heeft de aanslag opgeëist. In een verklaring schrijven de terroristen dat de aanslag een vergelding is. Twee dagen geleden sloten Keniase militairen twee moskeeën, nadat ze er wapens hadden gevonden en een

Lees verder...

Schietpartij op campus Florida

Op de campus van de Florida State University in Tallahassee vond woensdag kort na middernacht (plaatselijke tijd) een schietpartij plaats. Drie mensen raakten gewond, terwijl honderden mensen die in de bibliotheek aan het studeren waren, in paniek wegvluchtten.

Lees verder...

Lichamen vermiste Miss Honduras en haar zusje gevonden

Sinds vorige week zijn de 19-jarige Miss Honduras (Maria José Alvarado) en haar 23-jarige zus Sofia Trinidad spoorloos verdwenen. Ze waren voor het laatst na een verjaardagsfeestje in een auto gezien. De politie vond de lichamen van de twee vrouwen vlakbij een rivier in de provincie Santa Barbara in het Midden-Amerikaanse land.

Lees verder...

Nieuwe video met onthoofdingen IS

De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft een nieuwe video gepubliceerd waarin zeker vijftien mensen worden onthoofd. Een van hen zou de Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig (26) zijn, die ruim een jaar geleden in het oosten van Syrië werd ontvoerd. In de video van IS waarin de Brit Alan Henning werd onthoofd, werd gezegd dat Kassig

Lees verder...

Mexico: ‘bendeleden verbrandden studenten’

Sinds 26 september zijn er in Mexico 43 studenten spoorloos verdwenen in de buurt van de stad Iguala. Vermoedelijk zijn ze vermoord en daarna verbrand door leden van een drugskartel. Het Mexicaanse openbaar ministerie zegt dat een aantal bendeleden hebben bekend dat ze de lichamen op een grote brandstapel hebben gegooid die vijftien uur lang brandde.

Lees verder...

Doden bij schietpartij in Zwitserland

In Zwitserland zijn maandagmorgen vroeg drie doden gevallen bij een schietpartij. Inwoners van Wilderswil, een dorp ten zuiden van Interlaken in het kanton Bern, werden opgeschrikt door schoten en alarmeerden de politie. Korte tijd daarna werden drie lijken gevonden in de buurt van het treinstation en een school van Wilderswil.

Lees verder...

Familiedrama UK: vier lijken in woning gevonden

Maandagavond heet de Britse politie vier lijken gevonden in een woning in de plaats Clayton bij Bradford, ten westen van Leeds. Het gaat om een Hindoestaans gezin: een vader van 49, een moeder van 44 en twee dochters van 17 en 19. Mogelijk is er sprake van een familiedrama: waarschijnlijk heeft de vader zijn vrouw

Lees verder...