Barcelona: hoofddader aanslag Ramblas mogelijk nog op de lvucht

De hoofddader van de aanslag op de Ramblas in Barcelona – de 17-jarige Moussa Oukabir – zou door de politie bij een daaropvolgende terroristische aanslag in Cambrils zijn doorgeschoten, maar inmiddels is de Catalaanse daar niet meer zo zeker van. Oukabir was degene die het busje had gehuurd waarmee hij op de Ramblas op het publiek inreed. Daarbij kwamen dertien mensen om het leven en raakten circa honderd anderen gewond. 

Oukabir stond op een lijst van vier verachten voor wie na de aanslagen een opsporingsbevel was uitgegeven omdat hij op de vlucht zou zijn. In Cambrils blek hij een van de vijf terroristen die door de politie werden doodgeschoten, waarmee de politie dacht de hoofddader te pakken te hebben. Inmiddels is er een klopjacht gaande naar een 22-jarige verdachte, de enige man op de opsporingslijst van wie niet vaststaat of hij nog leeft. Volgens de politie blikt er een terreurce lva nacht tot elf aanslagen te hebben gezeten, onder wie een aantal tieners. Er zitten vier verdachten vast.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>